Top 5 - RMF'13

Populær
Top 5 - RMF'13

Fotograf og anmeldere finder fem fede fiduser til Royal Metal Fest 2013.

Festivalsæsonen står for dørenm og det er Royal Metal Fest i Aarhus, der sparker det rigtigt i gang med to dage på Voxhall i centrum af Smilets By. Med et godt program og masser af aktivitet omkring musikken har vi fundet fem sikre tips, der bør krydses af på 'to do'-listen den kommende weekend i Aarhus.

1. SATYRICON

Hovednavnet lørdag aften skal selvfølgelig opleves. Et af black metallens største navne, der
de sidste par år har været stille omkring, efter de blev færdige med at turnere med pladen 'The Age Of Nero'. Satyr har igen ladet sit sorte sataniske hår vokse langt, og anmeldelser fra forrige uges koncert på den norske Inferno Festival fortæller, at bandet er i kampform. Der blev lagt ud med de relativt sjældne ’Hvite Krists Død’ fra 'The Shadowthrone' og ’Walk the Path of Sorrow’ fra debuten ’Dark Medieval Times’. Det blev også til et par minutter af et nyt nummer, men mere skal man desværre nok ikke regne med fra pladen, der lander i handelen til september. Men Satyricon skal ses, og djævlehornene skal i vejret, når Satyr growler ”Vi brenner Guds barn på bålet!”

2. CATTLE DECAPITATION

Dødsmetal kommer i mange forskellige afskygninger. Old-school, melodisk, core, grind og alt derimellem. Cattle Decapitation fra San Diego er noget af det mest ekstreme, der findes på nutidens scene. Frontmand Travis Ryans stemme har en imponerende rækkevidde, der spænder over alt fra pinselsfulde skrig til brutale vildsvine-growl. Musikken er utrolig aggressivt og fandenivoldsk hurtigt spillet, og så har de nogle klare politiske standpunkter, der, som bandnavnet antyder, blandt andet bevirker, at de ikke er store fans af bacon.  Sidste år gav vi deres ’Monolith of Inhumanity’ karakteren 666, og med det album i bagagen er der i den grad lagt op til en brutal tur i kvæg-guillotinen. Det kan kun blive en fed oplevelse!

3. BYENS BURGER

Byens burgere har, for redaktionen, længe været et af de få lyspunkter ved Århus. I det forgangne år har de udvidet menuen og serverer nu en burger udelukkende med svin. Svin, metal og øl er som bekendt det perfekte trekløver, og vi giver vores varmeste anbefaling til deres pulled pork burger. OBS: Spotter man Cattle Decapitations frontmand og hardcore veganer Travis Ryan, er det nok ikke lige denne her ret, du skal imponere ham med.

4. BAJERE TIL EN 20'ER

En gammel græsk filosof sagde engang: ”Jeg drikker, derfor er jeg”, og så behøver billige bajere vel ingen nærmere forklaring. Spørg selv de lokale Illdisposeds tidligere guitar-ged Lasse Bak. Fredag aften kommer de billige gyldne dråber dog til sin særlige ret, når de jyske svampe fra Dawn of Demise går på scenen. Jo højere promille, des bedre bliver koncerten, når der bliver lagt op til seriøs headbang i drukland og smuk fællessang til ’We Drink to Your Demise’.

5. Vader

Hvis der er noget som kan redde enhver aften, er det fire polakker, som spiller tonsende tung dødsmetal. Bandet har i år 30 års jubilæum, og de mange år har ikke sat sine spor på 2011-udgivelsen ’Welcome to the Morbid Reich’, der var en lektion i, hvordan dødsmetal skal eksekveres. Efterfølgeren ’Straigh to Hell’ er lige på trapperne, så måske den polske kvartet byder på en smagsprøve herfra. Vader slutter med al sandsynlighed koncerten med en drabelig udgave af Slayers ’Reign in Blood’ og forvandler smilets by til ”the meaning of pain, the way I want you to die!”

Husk, at der som et nyt tiltag i år er udvidet med Biergarten og boder med merchandise og musikgrej på Atlas. Derudover vil der blive afholdt flere events og konkurrencer. Oveni hatten serveres der naturligvis billig øl!

Se hele programmet herunder, inkl. den fulde spilleplan for VoxHall programmet:

Fredag d. 12. April 2013

VoxHall 
16:00 - Dørene åbnes
16:30 - CARO (DK)
17:20 - BONE (DK)
18:15 - HAMFERÐ (FO)
19:20 - DAWN OF DEMISE (DK)
20:30 - MELECHESH (ISR)
21:45 - HATESPHERE (DK)
23:15 - VADER (PL)

Atlas - Biergarten & metalmarked
15:00 - Dørene åbnes
17:00 - tc electronic & HateSphere clinic
17:15 - HateSphere Meet & Greet
18:00 - Melechesh Meet & Greet
19:00 - Royal Unibrew special-øl-smagning
20:15 - Vader Meet & Greet
21:15 - Dawn of Demise Meet & Greet

Lørdag d. 13. April 2013

VoxHall
14:00 - Dørene åbnes
14:30 - THE LAST SHOT OF WAR (BE)
15:20 - EYECONOCLAST (IT)
16:10 - HELLS DOMAIN (DK)
17:10 - DECREPIT BIRTH (US)
18:20 - CATTLE DECAPTIATION (US)
19:40 - CRYPTOPSY (CAN)
21:05 - DREAM EVIL (SE)
22:30 - Udtrækning af konkurrencevindere
23:00 - SATYRICON (NO)

Atlas - Biergarten & metalmarked
13:00 - Dørene åbnes
15:05 - The World State listening party
16:00 - Cryptopsy Meet & Greet
16:50 - Dream Evil Meet & Greet
18:00 - Royal Unibrew special-øl-smagning
19:10 - Diamond Drive listening party