Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Maiden-dunder i Dortmund

Populær
Updated
Maiden-dunder i Dortmund
Nok et live album fra Iron Maiden, men kvaliteten er som altid i top og bandet hører fremdeles til i metal-superligaen. Det er efterhånden ved at være ren kutyme: julesalgshejs med Maiden. Ikke nok med at bandet netop har udgivet deres 27. Greatest Hits-kollektion ”The Essential Iron Maiden”. Næh nej, vi skal da have live-album nummer 5-6 med i hatten også, ikke?

Nuvel, fansene kan lide det, og det var – efter sigende – også et brag af en koncert Maiden gav i Valby Hallen på turneen for det seneste album, ”Dance of Death” (så meget brag, det nu kunne blive i den rådne hal - Red.). Folk, der kender bandet, ved at de stoler meget på deres materiale, og når der turneres, bliver der ikke sparet på sangene fra det gældende album. På dette dobbelte live-album luftes således 6 ud af de 11 sange, der er på ”Dance of Death”. Det er dog intet problem, når albummet er så godt som det er, og der er jo heller ingen grund til at gøre live-optrædener til et Greatest Hits-cirkus.

Maiden virker veloplagte på denne novembermandag i Dortmund, hvor optagelserne fandt sted. Da alle optagelser er fra samme koncert, er der heldigvis ingen irriterende fade-outs mellem sangene, man skal blot skifte cd lidt over midtvejs i koncerten.

Det er også på disc 2, at der for alvor bliver sat trumf på med de obligatoriske rosiner i pølseenden, ja, vi taler ”Hallowed Be Thy Name”, ”Iron Maiden”, ”The Number of the Beast” og selvfølgelig ”Run to the Hills”.

Men hvor er ”Phantom of the Opera” eller ”Murders in the Rue Morgue”? Det helt gamle Maiden! Kunne man ikke have sparet et nummer fra “Dance of Dead” til fordel for en af disse slagere?

Denne udgivelse er åbenlyst rettet mod fansene. Iron Maiden’s bedste livealbum udkom for 20 år siden og hedder ”Live After Death”, men dette dobbeltalbum er et overvældende bevis på, at Maiden stadig er med i heavy metal-superligaen, og de har ikke mistet evnen til at spille, selvom de snart nærmer sig de 50 år.

Dette album er fin underholdning, mens vi går og venter på en DVD-udgivelse af en af koncerterne fra bandets netop overståede ”The Early Years”-tour, hvor der kun blev spillet materiale fra de første fire albums.

Kunstner
Titel
Death on the Road
Distributør
Karakter
3