Anstrengt vokal tilbage

Populær
Anstrengt vokal tilbage

Killswitch Engage åbnede 'Helviti' på Copenhell og slap derfra med lidt skrammer på stemmebåndet.

Dato
15-06-2012
Distributør
Trackliste
1. Fixation on the Darkness
2. Rose of Sharyn
3. Numbered Days
4. This Is Absolution
5. Self Revolution
6. Take This Oath
7. Vide Infra
8. Temple From the Within
9. The Arms of Sorrow
10. A Bid Farewell
11. Life to Lifeless
12. My Curse
13. The End of Heartache
14. My Last Serenade
15. Holy Diver
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Det var med stor spænding, at Anders Bøtter fik åbnet hovedscenen på dette års udgave af Copenhell, for det var ingen ringere end Killswitch Engage, der skulle starte ‘Helviti’ op på Refshaleøen. Og det gjorde de til Thin Lizzys udødelige klassiker ‘The Boys Are Back In Town’.

Skægaber

Det første, der slog mig ved bandets tilsynekomst på scenen, var den imponerende skægpragt, som trommeslager Justin Foley render rundt med. Både den ene guitarist og forsanger Jesse Leach forsøger bravt at følge med, men de bliver altså sat til vægs af trommeslageren. Netop det, at Jesse Leach er tilbage er selvfølgelig noget, som tidligere fans af Killswitch Engage har set frem til med lige dele begejstring og bekymring. For det er altid spændende når den oprindelige forsanger i et band er tilbage, men spørgsmålet er, om Jesse kan løfte arven fra den ganske dygtige Howard Jones, der i 10 år har sunget for bandet.

Her er min dom, at det gjorde han ikke helt. Vokalen var en smule anstrengt i visse passager, men det forsøgte man at opveje med god energi fra scenen. Der blev kommanderet slamdance og circle pits til det gamle materiale, som forståeligt nok var Jesses foretrukne materiale. Her følte han sig hjemme.

Lige inden de skulle starte ‘This is Absolution’ røg de ind i lidt tekniske problemer, men så fik forsangeren mulighed for at fortælle publikum, at nu skulle der altså headbanges igennem! Det blev til en fængende fremførelse, og generelt var Killswitch Engage godt rytmisk. Showet var tungt og tilbagelænet. På den gode måde.

For der var en afslappet og behagelig atmosfære omkring deres show. Guitaristen morede sig endda med at komponere en sang på stedet helt specielt til Copenhell, og det blev vel modtaget.

Horn for Anthrax og 'Holy Diver'

Til sidst bad Jesse os om at rejse hornene for Anthrax, der ifølge ham stadig holder fanen og niveauet højt for thrashmetallen, hvor han mente, at andre ikke var nær så gode. En diskret sviner til andre større bands i den genre? Killswitch Engange lukkede dog ned med en ganske sympatisk gerning, idet deres sidste sang var ‘Holy Diver’, der fremførtes i respekt for Ronnie James Dio. En hyldest, der blev mødt med store brøl og anerkendelse fra publikum. En god måde at gå fra scenen på, men den anstrengte vokal bliver ikke ligefrem kønnere af at tage livtag med en af de største stemmers absolutte klassikere.

Så vi blev i den grad underholdt på godt og ondt. Killswitch Engage er stadig i god form, omend forsangeren helt sikkert skal varmes op og køres ordentligt ind.