Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF 2018: Ørnen flyver i Aalborg

Updated
09BloodEagle

Blood Eagle fyldte i foråret Atlas til bristepunktet og beviste her på Aalborg Metal Festival, at den koncert ikke var en enlig svale, men en fuldbåren, blodig ørn.

Kunstner
Dato
02-11-2018
Trackliste
1. Eyes Sewn
2. For Those
3. Kill Your Tyrants
4. A Life
5. Worship Wolf
6. Doctrin Death
7. Unsung Zeroes
8. Feed the Blood
9. Impact Irreves
Koncertarrangør
Fotograf
Henrik Reerslev
Karakter
4

Blood Eagle fik deres koncertdebut på Aalborg Metal Festival i 2013. Fem år senere er de så tilbage efter også at have besøgt bl.a. Copenhell og Royal Metal Fest i mellemtiden. Sidstnævnte var i foråret 2018, hvor de blev placeret på den lille scene på Atlas, hvilket betød, at salen blev lukket, da alle ville ind og se de erfarne rotter spille op til dans. For Blood Eagle er ikke hvem som helst, hvilket vi også tidligere har beskrevet. Musikere, der tidligere har slået deres folder i Volbeat, Hatesphere, Mnemic, Raunchy, Illdisposed m.fl. 

Nu er de så tilbage på Studenterhuset. Veteraner, der har styr på deres old school dødsmetal. Franz Gottschalk på guitar hylder salig Kim Larsen med en fin T-shirt, mens de andre som sædvanlig har trøjer på, der minder én om, hvor deres inspiration kommer fra. Den unge knøs i selskabet, forsanger Michael Olsson, har som sædvanlig en Judas Priest-trøje på, og han brøler sig gennem sangene med vanlig saft og kraft og vildskab på scenen. Den anden guitarist, Mircea Eftemie, har Morbid Angel på brystet. Et band, hvis musik bestemt har haft en indflydelse på Blood Eagles musik.

Studenterhuset er fyldt, og der er circle pits. Blood Eagle er måske ikke et band, der turnerer hver weekend, men musikerne er hver især, lige fra bassist Mikael Ehlert til trommeslager Morten Toft Hansen og frem til førnævnte strengevridere og forsanger, alle kendt i miljøet, og således er bandet nærmest hvermandseje, inden de overhovedet har udgivet en plade. For de har såmænd stadig kun deres ep ’Kill Your Tyrants’ fra 2013 på cv'et. Så det er lige så meget musikerne og deres attitude, som det er musikken, publikum kommer efter.

Blood Eagle kan også deres kram. Og selvom deres musik læner sig op ad Morbid Angel og Bolt Thrower, så er en sang, der har arbejdstitlen ’Worship Wolf’, en snert af Gorefest over sig, og det er sådan et nummer, der rigtig kan vrides nakkemuskler til. Aalborg Metal Festival var i hvert fald for et øjeblik henført til klassisk dødsmetal med nogle sympatiske musikere, der smed tonsvis af riffs, sved og growls ud over publikum i en lille times tid. Det var godt, og når bandet selv fra scenekanten antyder, at der måske er en plade på vej, så kan vi kun kippe med hatten. Det ville klæde de erfarne herrer at kaste noget musik ud til pøblen, så den kan andet og mere end bare svinge nakkerne, men også brøle med på teksterne. Hvis der er nogen …