Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '22: Sort sejr i solen

Updated
_XJD4521
_XTD2188
_XTD2225
_XTD2308
_XJD4527
_XTD2468
_XJD4567
_XTD2516

Som en dæmonisk udgave af Mötorhead fræsede Midnight sig igennem 45 minutters overbevisende blackend heavy motherfuckin' rockin' metal.

Kunstner
Dato
16-06-2022
Trackliste
1. Black Rock'n'Roll
2. Poison Trash
3. Evil Like a Knife
4. Fucking Speed and Darkness
5. You Can Drag me Through Fire
6. Lust Filth and Sleaze
7. Szex Witchery
8. Satanic Royalty
9. Violence on Violence
10. Telepathic Nightmare
11. You Can't Stop Steel
12. Who Gives a Fuck?
13. Unholy and Rotten
Koncertarrangør
Karakter
4

Midnight har i årevis været blandt favoritterne her på redaktionen. Så begejstringen ville ingen ende tage, da Midnight på et afbud kom med på årets Copenhell.

Sidst Midnight gæstede landet var i 2009 på det hedengangne Lades Kælder i København.
Det var med andre ord en længe ventet oplevelse på årets festival.

Midnight består som bekendt kun af enmandshæren Jamie “Athenas” Walters, der selv håndterer alle instrumenter og vokalen på de mange EP’er og fem fuldlængeplader, som det er blevet til på knap 20 tyve år.

Live synger han og spiller bas, mens lejesvende ordner guitaren og trommerne. Klokken 15 i bagende solskin indtog den maskerede trio Pandæmonium og fik øjeblikkeligt støvet til at hvirvle med deres blackned heavy metal på fuld volumen.

‘Black Rock N Roll’ åbnede for galskaben. Og så kørte det ellers derudaf, som en dæmonisk udgave af Mötorhead.

Trioen spillede simpelthen vanvittig fedt og tight. Indlevelsen var enorm, og mon ikke der var store smil under de sorte netstrømper over hovedet i benovelse over, hvor godt gruppen blev taget imod på festivalen.

Midnight tog helt sikkert nye fans med sig hjem fra Refshaleøen. Musikken var da også lige så overbevisende som bandets attitude, når de spurtede rundt på scenen i læderoutfit og patronbælter.

Fire numre fra den glimrende debut ‘Satanic Royalty’ var på sætlisten, mens der desværre kun var et enkelt nummer fra efterfølgeren, den forrygende og fandenivoldske ‘No Mercy for Mayhem’ fra 2014.

Til gengæld kom det ene nummer, ‘Evil Like A Knife’ som en total fuldtræffer tidligt i showet. Ellers kom sætlisten godt rundt i hele diskografien. Det bliver måske lidt monotont i længden. På plade altså. Men 45 minutters koncert på Copenhell var noget nær den perfekte dosis at få overbevisende serveret torsdag eftermiddag. Kom endelig igen. Midnight!