Cph-Psych-Fest'16: De mørkeste rockbørn

Populær
Cph-Psych-Fest'16: De mørkeste rockbørn

Childrenn startede langsomt op, men viste sig til slut som en meget potent og velsmurt rockmaskine med spændende materiale.

Kunstner
Spillested
Dato
15-07-2016
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Philip B. Hansen
Karakter
3

Childrenn er lidt af en supergruppe. Medlemmerne tæller guitaristen Manoj Ramdas, som tidligere har været sessionguitarist for The Raveonettes og Sort Sol og i mange år har været ankermand i SPEkTR, The Good The Bad og et hav af andre orkestre.

Jakob Jørgensen fra Psyched Up Janis håndterer bassen, mens Jakob Brixen fra Mechanical Bird og Hymns From Nineveh og Rune Kristensen fra Powersolo besætter henholdsvis vokal og trommer.  

Med skam må jeg erkende mit eget manglende kendskab til gruppen, som jeg heller ikke nåede at fange på Roskilde Festival, hvor de spillede tidligere på sommeren.

Om det var det, eller om de simpelthen lige skulle spille sig varme, er svært at sige. Men 15-20 minutter inde i sættet var det, som om bandets udsvævende blanding af repetitive krautrock-strukturer og temaer, der ville passe perfekt til futuristiske sci-fi-film, begyndte at give endog rigtig god mening.

Bandet er gennemrutineret, det mærkede man meget tydeligt. Manoj Ramdas var den perfekte rocktroldmand, som han stod der, klædt i sort, åbentstående skjorte, badet i scenelys og med sveden dryppende fra ansigtet og ned over hårpragten på brystkassen, mens han udstillede guitaren og krængede den frem i vertikale positurer.

Forsanger og guitarist Jakob Brixens ru og kraftfuldt råbende rockvokal var meget solid koncerten igennem, ligesom trommeslager Rune Kristensens tændte trommespil gav de ofte repetitive strukturer liv med en varieret og spændende omgang med stikkerne.

Første lille halvdel af koncerten var som nævnt ikke helt oppe at toppe, men efter at motoren var blevet varm, blev sidste halvdel et rockshow af meget høj klasse. Karakteren skal derfor ses i lyset af dette.