Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Halvmørkt selskab fra Norge

Populær
Updated
Halvmørkt selskab fra Norge
Halvmørkt selskab fra Norge
Halvmørkt selskab fra Norge
Halvmørkt selskab fra Norge
Halvmørkt selskab fra Norge

Gorgoroth har undergået adskillige forandringsprocesser, og det seneste udtryk affødte en middelmådig koncert i Aalborg.

Kunstner
Dato
04-11-2011
Trackliste
Bergtrollets Hevn
Aneuthanasia
Prayer
Katharinas Bortgang
Revelation of Doom
Forces Of Satan
The Rite Of Infernal Invocation
Ødelæggelse og Undergang/Blood Stains the Circle
Satan-Prometheus
Destroyer/Incipit Satan
Krig
Profetens Åpenbaring
Unchain My Heart
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Der har været sagt og skrevet meget omkring stridighederne guitaristen Infernus og tidligere forsanger Gaahl imellem. De gik, trods alt, rettens vej for at få afgjort hvem af de to, der havde det retmæssige ejerskab af navnet Gorgoroth. Det endte i sidste instans med at tilfalde den oprindelige guitarist Infernus, der derefter begyndte en genrejsning af det, der i flere år stod som det sorteste, ondeste og mest kontroversielle af alle black metal bands i genrens seneste tidsalder. De, der tog den skumle arv op efter navne som Burzum og Mayhem.

Ikke overraskende ventes bandet derfor i spænding af publikum på Aalborg Metal Festival. Gorgoroth er hovednavnet fredag aften og reelt det eneste blackmetal, som denne udgave af AMF kan levere. Og heldigvis fejler de ikke. Den sorte stemning lægger sig over Studenterhuset da de åbner med 'Bergtrollets Hevn', en klassiker fra 'Antichrist'-pladen. Derefter fortsatte de over i flere klassikere, og som koncerten skred frem blev det klart, at perioden med Gaahl som forsanger ville blive forbigået i så dyb tavshed, som materialet nu ellers tillader det.

For selvfølgelig blev der plads til 'Destroyer' og 'Incipit Satan' i en lille medley, men derudover var der klar fokus på de første plader og naturligvis en del fra 'Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt' fra '09. Det var en bister omgang, hvor det var som om deres forsanger Pest, der har været med i bandet tidligere, med sin sparsomme hårpragt forsøgte at genrejse Gorgoroth. Han spurgte om publikum var bedre end i København og leverede ellers fint hele showet omkring norsk metal med ansigtsmaling, læder og nitter. Den usikre aura omkring Gaahl manglede dog, så Gorgoroth føltes ikke så "farlige", som de førhen har været det.

Det blev derfor ikke til en kulsort oplevelse i Aalborg, men mere end solid præstation af et band, der har materialet til at gøre en blackmetal-koncert en mindeværdig omgang. De er set ondere og bedre, så det bliver tre stjerner for et godkendt show.