Tunge trioer på 1000Fryd

WAAS02_72A6556
WAAS01_72A6565
WAAS04_72A6524
WAAS03_72A6529
HIRAKI01_72A6518
HIRAKI02_72A6410
HIRAKI03_72A6406
HIRAKI04_72A6375

Både HIRAKI og We Are Among Storms var veloplagte og svedte sig gennem hver deres koncert på det lille spillested i Aalborg.

Titel
+ HIRAKI
Spillested
Dato
28-08-2021
Karakter
4

"Har du coronapas?"

Det er stadig det første, man bliver mødt med når man skal til koncert i Danmark. Også denne lørdag aften i Aalborg på det lille spillested 1000Fryd i Kattesundet, lige midt i centrum af havnebyen og kun et stenkast fra Jomfru Ane Gade. Aalborg pulserede denne aften. Restriktionerne udfases, og nu kan vi igen danse og stå op til koncerter.

Det skete da også da HIRAKI gik på scenen. Trioen bestående af en forsanger og keyboardist, samt trommeslager og guitarist gik på med krum hals. Der var smæk på effekterne, og stroboskoplyset flakkede lige så vanvittigt som musikken. Der blev brølet "We are in this together!", og den forvrængede musik skar sig gennem publikum, der gerne ville lege med. For vi er sammen om det her. Publikum har ventet på det her lige så længe, som de udøvende, og århusianske HIRAKI var i den grad glade for at være i gang og se rigtige mennesker igen, som forsangeren sagde, inden han sluttede af med, at de var alt for hurtigt færdige. 

I mellemtiden havde de brølet deres punkede hardcore udover publikum og guidet os igennem samfundskritik og desperation. Veleksekveret. Og så vil vi ikke dvæle for meget ved, at trommeslageren lige mistede en trommestik på et tidspunkt. Rusten skal bankes af hos alle, og det gjorde HIRAKI i et hæsblæsende tempo lørdag aften i Aalborg. 

Derefter var det tid til We Are Among Storms. Genremæssigt ligner de førnævnte band, men dog har de alligevel en lidt anden lyd. Forsanger Martin Nielskovs fortid i The Psyke Projekt lader sig ikke fornægte på scenen. Han tonser ubarmhjertigt rundt og beder publikum om at komme tættere på. 

"Kom. Lad os moshe. Vi har ikke gjort det i to år!" brølede han, og så gik de fremmødte ellers i gang. Med at moshe. Det følets helt mærkeligt at være i gang med det igen. Alt imens fremførte We Are Among Storms deres debutplade 'The I in We' fra start til slut. Fra den stærke 'Bølger' og frem til titelnummeret, der sluttede aftenen af. En heftig omgang hardcore, der passede perfekt til rammerne. Publikum kunne lide det, og det kunne bandet også.