Indforstået polsk dødsmetal

Populær
Indforstået polsk dødsmetal

Decapitated kørte for meget på rutinen på Hades. Forsangeren var bedre til at kommunikere til publikum med sine hænder end med stemmen, og det var en skam.

Kunstner
Dato
25-06-2016
Koncertarrangør
Karakter
2

Udover Entombed A.D. er polske Decapitated nærmest det eneste rendyrkede dødsmetal, som Copenhell anno 2016 kan præsentere på programmet. En genre, der ellers har domineret festivaler over hele kloden de sidste 20 år. Der var derfor ret mange samlet foran Hades lørdag aften for at blive trakteret med noget af den musik, der har samlet publikum så mange gange før.

Decapitated er ikke nogen ukendt størrelse på disse breddegrader. De gæstede Roskilde Festival sidste år, hvor de gav udmærket koncert, og de har tidligere spillet på både Aalborg Metal Festival og Royal Metal Fest samt givet diverse koncerter rundt omkring i landet. Så danskerne ved godt, hvad Decapitated står for og leverer. Polakkerne gik da også på scenen uden de store dikkedarer og satte i gang med deres hurtige og brutale dødsmetal.

Det afstedkommer naturligvis prompte en circle pit, og forsangeren er god til at dirigere publikum med sine fagter og gestikulation. Men desværre gør Rafal ’Rasta’ Piotrowski ikke meget andet end det. Vi skal hele 22 minutter ind i deres koncert, før han åbner munden og siger noget til publikum og efterfølgende annoncerer ’Lying and Weak’ fra deres tredje plade ’The Negation’ fra 2004. Netop det, at forsangeren ikke rigtig siger noget, gør det svært for de mange, der helt sikkert ikke er inde i Decapitateds materiale, at skelne mellem numrene. Her kunne serviceniveauet sagtens blive bedre.

Regnen truer under hele koncerten, men bliver aldrig rigtig til noget. Lidt det samme kan siges om Decapitateds præstation. Den er udmærket, og der lurer hele tiden et potentiale for, at det hele kan blive bedre og vildere. Det sker bare ikke. Decapitated forbliver i starthullerne og leverer en jævn optræden, hvor der ikke rigtig er hverken højde- eller lavpunkter.