KTDF' 12: Hætteklædt succes

KTDF' 12: Hætteklædt succes

Finske Hooded Menace var på forhånd tippet som et muligt højdepunkt på Kill-Town Death Fest. Det gik som spået.

Spillested
Dato
02-09-2012
Label
Distributør
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Hooded Menace levede op til deres navn, da de entrerede scenen iført matchende hættetrøjer. Visuelt set ikke helt samme kutteklædte standard, som landsmændene fra Tyranny havde sat tidligere på dagen, men okay – alle kan jo heller ikke spille i kutter.

Hooded Menace har modtaget en del velfortjent hype i de seneste år, og er vel egentlig på vej til at blive lidt for store til en festival som denne; i hvert fald udsendes deres kommende album på Relapse, efter de tidligere blev udgivet på Doomentia Records og det lille, men kvalitetsbevidste Profound Lore-label. Det var med høje forventninger jeg gik ind og så dem, og jeg blev ikke skuffet.

Live er duoen udvidet så bandet tæller fem mand, og det giver et ganske dynamisk indtryk. Bandets doom/death (tænk Asphyx, Candlemass og Bloodbath) har et herligt rocket, råddent drive, der endog gav visse associationer til en deathificeret udgave af Pentagram, og det var i det hele taget en storswingende zombiedans, de fik spillet op til. Det lyder mere retro på papiret end det er i virkeligheden, for Hooded Menace formår at få det stinkende lig til at virke friskt og lige til at sætte tænderne i.

Bandet har luret, at variationer i tempo er en god ide, og mestrer både den langsomme, krybende kælderklamme doom/death og et mere midtempo-præget udtryk. Og i modsætning til så mange andre bands i genren kan de finde ud af at skrive sange.

Det var med andre ord en mere end vellykket koncert fra et af festivalens hovednavne. De må gerne komme igen snart!