Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gammelt nyt

Updated
Gammelt nyt
Genudgivelse af noget temmelig gammelt Mange tænker nok på den smukke, både i ydre og i klang, Anneke Van Giersbergen, når emnet falder på hollandske ”The Gathering”. Men bandet fandtes også før det store gennembrud med "Mandylion", der var det første med Anneke. Kvindevokal findes på begge de to præ-"Mandylion" albums, men der blev også growlet dengang.

For fans af de albums kommer her et dobbelt album med diverse demo, promo og livestuff, der ikke før har været udgivet. Al vokal varetages af Bart Smits, og det er primært growls. Ingen forførende kvinder, som bandet jo ellers havde sans for at inkorporere i musikken senere.

Lyden kunne frygtes at være katastrofal, men især disc 1 lyder egentlig udmærket i sin remastering, men det er helt tydeligt at musikken ikke er nutidig. Det er pust fra fortiden, rettet mod et meget marginalt publikum. Det publikum der stadig kan svælge i pladerne fra dengang doom/gothic-genren så nattens mørke for første gang.

Der er ikke meget info om udgivelsen til anmelderen. Så der savnes en tidslinie og indsigt i hvornår og hvordan numrene er indspillet. Det følger forhåbentlig med på versionen, som kan købes i butikkerne. Disc 2 åbnes af et cover af Celtic Frost. Lyden er mere grum og støjende for dette og de følgende numre inden der sluttes af med live-tracks, der også findes på albummet i demoversioner. Publikum høres ikke, og sangen bidrager således ikke med noget nyt til albummet.

Karakteren er givet for at vejlede den uindviede i The Gatherings ældre materiale set med 2008-øjne. Den inkarnerede fan står allerede i butikken og er ligeglad med den lidt lave karakter.

Titel
Downfall
Distributør
Karakter
2