Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

MMF XIV: Mike Scalzis magtdemonstration

Updated
scalzi1
scalzi2
scalzi3
scalzi5
scalzi4

Frontmand Mike Scalzi var her, der og alle vegne, da The Lord Weird Slough Feg gav årets hidtil festligste koncert på Metal Magic.

Dato
15-07-2022
Koncertarrangør
Fotograf
Jacobh Hansen
Forfatter
Karakter
4

Den var nær ikke blevet til noget, The Lord Weird Slough Fegs koncert på Metal Magic. Bandets flybilletter var nemlig blevet ramt af SAS-strejken, så festivalen måtte i hast købe flybilletter for 40.000 mere end oprindeligt planlagt. Ikke blot et greb i lommen for en lille festival.

Men da det amerikanske kultband, anført af den karismatiske sanger og guitarist Mike Scalzi, stod på scenen, forstod man, hvorfor festivalen havde lagt de ekstra penge. Koncerten var lidt af en magtdemonstration, ikke mindst på grund af den massive spilleglæde og Scalzi excentriske, nærmest manisk energiske sceneoptræden, der kan minde lidt om Devin Townsends.

Det gør musikken nu ikke. Her er vi i en forholdsvis traditionel, klassisk metal med kraftig Thin Lizzy-inspiration og af og til en punket kantethed. En medanmelder beskrev det som ”Thin Lizzy spiller Sham 69”, og det kan der være noget om, selvom det har en episkhed over sig, der også trækker på klassisk undergrunds-power metal som Manilla Road og Brocas Helm.

Det, som gør Slough Feg så gode, er, hvor opløftende det egentlig er. Det er, som om bandet har skåret alt andet end hooksene væk fra musikken. Der er langt mere dur end mol i deres univers, og det er på en gang festligt og heroisk. Og festlig er koncerten også. Selvom bandet af og til genbruger de samme sangskrivningstricks for meget og måske mangler et par flere af de helt store numre. Og selvom der hele tiden sker så meget, at det næsten er anmassende, at man savner et pusterum.

Men det kompenserer de i rigelig grad for ved lysten til at spille og underholde. Mike Scalzi, der finder et andet bands Flying V-guitar ude bagved og skal pille ved den; Scalzi, der kravler op på højttalertårnet; Scalzi, der peger folk i publikum ud og spørger til deres koncertoplevelse; Scalzi, skifter tøj og får har på; Scalzi, der låner en dum propelhat fra en i publikum. Han er over det hele, Mike Scalzi. En formidabel frontmand.

Det ville selvfølgelig ikke gå uden et yderst kompetent band. Og selvom de har fået ny trommeslager, virker det som en tæt sammenspillet enhed på scenen, hvor især guitarist Angelo Trigali i twin-lead-makkerskab med Scalzi sender den ene gnistrende solo efter den anden ud over Metal Magics publikum. Årets absolut festligste indslag. Hvis ikke man troede på twin-leads før, så gør man det nu.

Menu