Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - De 5 bedste koncerter på Metal Magic

Populær
Updated
Top 5 - De 5 bedste koncerter på Metal Magic

Fredericias stolthed, Metal Magic Festival, præsenterer i dag det absolut største navn på festivalen gennem tiden, doom-pionererne Candlemass. Devilution-redaktionen har i sagens natur allerede iført sig munkekutte og store forventninger. I denne top 5 ser vi tilbage på de største øjeblikke på Metal Magic Festival.

Kunstner
Titel
+ Aura Noir + Denial of God + Hell + Portal
Koncertarrangør
Forfatter

Metal Magic i Fredericia har siden begyndelsen i 2008 udviklet sig til at være én af Danmarks bedste festivaler og er et kært punkt på sommerens festivalprogram for mange, både på grund af et kvalitetsbevidst program og en særdeles hyggelig stemning.

Festivalen startede i det små med danske Evil og Denial of God og svenske Pagan Rites øverst på plakaten, men har takket være dedikation og et godt ry formået at få lokket større og større navne til festivalen uden at give køb på undergrundsfornemmelsen. I år viser de ambitionerne med festivalens hidtil største navn i form af svenske Candlemass – et band, der sådan set er store nok til at spille på både Roskilde og Copenhell. Det siger noget om Metal Magic, at festivalen evner at tiltrække navne af den kaliber. Men Metal Magic har sandt for dyden også været leveringsdygtige i mange store koncertoplevelser gennem tiden. Devilution begyndte at komme på festivalen i 2011. Mens vi venter på at græde dybfølt og inderligt og drikke øl dybfølt og inderligt til doom-klassikere som 'Solitude', 'Samarithan' og 'At the Gallows End' og headbange dybfølt og inderligt til hits fra Rob Lowe-perioden, ser vi tilbage på nogle af de store oplevelser, vi har haft på Metal Magic.

1. Nifelheim, Metal Magic IV


De svenske black/thrash-helte fra Nifelheim har flere gange fået den sjældne 666-karakter på Devilution. Én af gangene – den første – var naturligvis på Metal Magic. Det skete i det Herrens år 2011, hvor vor anmelder skrev:

Man kender godt udtrykket "at nå ud over scenekanten", og har man nogensinde undret sig over, hvad det egentlig betyder, så burde der ikke længere være nogen tvivl om det, hvis man overværede Nifelheims knusende show. 

Bandet kom vitterligt så langt ud på scenekanten, at det fra et par rækker bagude nærmest så ud, som om bandet gik oven på publikum.
[...]
Tiden fløj af sted, og kroppen blev fyldt med endorfiner i en beruselsens glæde over en fantastisk koncert og et af de mest tændte bands, der længe er set. Tusind tak Nifelheim, det var "så jävla gött"! 

En diabolsk god koncert, der vil blive husket længe.

2. Aura Noir, Metal Magic VII

I black/thrashens mere eksperimenterende afdeling fik Aura Noir i 2014 også vores anmelder til at kvittere med 666-karakteren:

"Aura Noir flåede hovedet af et ekstatisk publikum lørdag på Metal Magic. Et publikum, der aldrig nåede at se, hvad der egentlig ramte dem, men som ikke desto mindre var svært begejstrede for at få flået hovedet af. Ikke engang et guitarkabel, som faldt ud af af forstærkeren [...] kunne stoppe Aura Noirs aggressive triumftog. De har flere fede riffs på en pladeside, end de fleste har i en karriere."

3. Denial of God, Metal Magic V

Danske Denial of God leverede i 2012 en af festivalens bedste – og mest spektakulære – koncerter:

"Der var med andre ord lagt i krematorieovnen til noget stort denne torsdag. Man blev ikke skuffet. Som vanligt var bandets sceneshow spektakulært, med brændende omvendte kors, fyrværkeri samt den sædvanlige udsmidning af maddiker og halvråddent kød af ukendt herkomst mod publikum. Deres udsendte fik en ordentlig maddike i øllen lige efter koncerten, men nåede dog at blive forhindret i at drikke den af en venlig sjæl, der havde opdaget den. Pyha. Men man tilgav dem gerne maddiken, for koncerten var uovertruffen."

4. Hell, Metal Magic V 

De gendannede NWOBHM-legender Hell er også kendt for deres teatralske sceneshow, og det er noget, der gør sig under nattehimlen i Fredericia:

"Live fremstår bandet [...] som om det er i gang med den 10. verdensturne. Professionalismen er helt i top. Respekt for det!
[...]
er man til et godt show, så skal man godt nok til meget større og garanteret også dyrere navne for at finde Hells ligemænd.


Og jo, bandet skal opleves efter mørkets frembrud, hvor deres kostumer, lysshow og sceneudsmykning til fulde kommer til sin ret."

5. Portal, Metal Magic VI

Også australske Portal med deres kaotiske og ondsindet ildevarslende dødsmetal gør sig i det teatralske og horrorprægede. En ildevarslende oplevelse ifølge vores anmelder:

"
en bizar og stemningsfuld oplevelse, som Portal stod der iført en mellemting mellem skimasker og bøddelhætter [...], mens sangeren bar kutte og en sær hovedbeklædning med slør for samt fingerfutteraler, der fik hans fingre til at se meget lange og uhyggelige ud i mørket. 
[...]
Der er ikke nogen, der klapper i takt. Der er ikke nogen, der headbanger. Der er ikke nogen, der hiver næverne i vejret. Hypnosen lader til at virke på de fleste tilstedeværende.
[...]
bandet udvider grænserne for, hvad dødsmetallen kan."