Roskilde '17: Psykedelisk midnatsmesse

Populær
Roskilde '17: Psykedelisk midnatsmesse

Johnson og Yamada levede op til forventningerne og skabte en af de bedste musikalske oplevelser på tredjedagen af dette års Roskilde Festival.

Kunstner
Dato
30-06-2017
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

I vores optakt til Roskilde Festival skrev vi blandt andet om Moon Duo og deres placering på Pavilion kl. 2:15 fredag aften, at de rutinerede Roskilde-gæster vil vide, at det er på Pavilion – og i særdeleshed på Pavilion efter mørkets frembrud – at Roskildes festivalmagi sådan for alvor har mulighed for at komme til sin ret. Det viste sig at være fuldstændigt korrekt.

Moon Duos koncert på førnævnte scene var en af dagens helt store højdepunkter. Den amerikanske duo, guitarist Ripley Johnson og keyboardspiller Sanae Yamada, er i koncertsammenhæng udvidet til en trio. Flankeret af en trommeslager og et psykedelisk, men ganske simpelt sceneshow, kunne bandet skue ud over små 100 mennesker, der havde fundet vej til Pavilion i de sene natte-timer. Et publikum, der havde en fornøjelig koncert i vente, og som blev større, som koncerten skred frem. 

Moon Duo var særdeles oplagte og vi fik netop det midnats-psychrock-show som de fleste sandsynligvis havde håbet på. En pendant til koncerter som Goat og Spids Nøgenhat, der succesfuldt har gæstet selvsamme scene år forinden. En scene skabt til psychrock. Pavilion var det helt korrekte sted at befinde sig fredag aften. Lyden var skarp, og Moon Duo’s 80’er-inspirerede synth stod klart og i stærk kontrast til Johnsons solide riffs. Publikum blev blæst bagover af det minimalistiske sceneshow såvel som bandets kontrastfyldte musik.

Alt var reelt set en fornøjelse. Men så heller ikke mere. Til forskel fra netop koncerterne med Goat og Spids Nøgenhat, lykkedes det aldrig helt for Moon Duo. Der blev taget tilløb til den fulde, ekstatiske musikoplevelse, men det sidste push manglede. Symbiosen mellem band og publikum var ikke fuldendt, og den trancelignende tilstand, der ellers har det med at kendetegne disse midnatsmesser på Pavilion, opstod desværre aldrig helt. Hertil er Moon Duos musik måske bare for psykedelisk, hvis psykedelisk musik da kan være det?

Langt hen ad vejen spillede Johnson og Yamada en særdeles flot og indlevende koncert. Tæt på den perfekte. Moon Duo levede på mange områder op til forventningerne og beviste om ikke andet, at psych-rock stadig hører hjemme på Roskilde Festival.