Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF 24: Stærk lukning i opvarmningen

Updated
Omsorg_Peter_Troest_TR5_5474
Omsorg_Peter_Troest_TR5_5648
Omsorg_Peter_Troest_TR5_5583
Omsorg_Peter_Troest_TR5_5605
Omsorg_Peter_Troest_TR5_5500
Omsorg_Peter_Troest_TR5_5463

Aalborgensiske Omsorg leverede en stærk og velspillet koncert på Roskilde Festival på Gaia, og omvendte en skeptiker. 

Kunstner
Dato
02-07-2024
Koncertarrangør
Fotograf
Peter Troest
Karakter
4

Det har været tre gode opvarmningsdage på Roskilde 2024 og det var nu tid til at lukke første fase af Gaia af for i år. Bl.a. derfor var der også et stærkt fremmøde af nysgerrige festivalgængere, som den Aalborgensiske trio Omsorg havde til opgave at overbevise. 

Og den opgave løftede Omsorg på fremragende vis. Bandet spillede godt, og taknemmeligheden skinnede ud af dem, så det var svært ikke at blive revet med. Der startede undervejs også circlepits – som der jo skal  og koncerten kørte ufortrødent afsted med et elegant flow, og kun få pauser. 

Bandet havde i forbindelse med deres Roskilde-optræden ikke som sådan forberedt noget særligt, men de spillede hamrende godt med oprigtig, intens og sejt tilbagelænet energi. Musikken mangler måske nogle hooks af en art, men for mig var det nok med den spændende, rytmiske idérigdom med bombastiske anslag og det konstant pumpende drive, som Omsorg arbejder med i deres sange. Det hårdtslående fundament, som Trong Le på bas og Mads Skannerup Hansen på trommer udgør sammen, er den bærende og groovy drivkraft og fundament, som Jan Fenger Christensens guitar dannede et støjende og idérig lydoverflade henover. Lyden var knivskarp, og samtidig kunne man mærke basfrekvenserne i brystkassen. Svært ikke at være glad. 

Alligevel slog det mig, at jeg for første gang nogensinde stod under en hardcore/punk koncert og helt igennem bare nød musikken, uagtet om koncerten alene fungerede godt. Det gode sammenspil, bandets fede og rutinerede energi og den gode lyd på scenen gjorde selvfølgelig meget. Men jeg kunne nogenlunde lide deres sange i forvejen, og så faldt det rigtig på plads live. For Omsorg har virkelig nogle velkomponerede sange, med en fængslende vibe. Men det har nok også noget at gøre med, at genren har været som en fod i vandet, som jeg som fisk har måttet vænne mig til på Roskilde, hvilket jeg nu er begyndt at sætte oprigtigt pris på. Så stor tak for at føre det til dørs, Omsorg!