Smukke og rørende Thin Lizzy

Populær
Smukke og rørende Thin Lizzy

Årets mest medrivende koncert på Sweden Rock Festival blev overraskende leveret af et nærmest genfødt Thin Lizzy, hvor sanger Ricky Warwick med sin udstråling, karisma og stemme var tæt på at udfylde Phil Lynotts sko helt.

Kunstner
Dato
11-06-2011
Trackliste
1. Are You Ready
2. Waiting for an Alibi
3. Jailbreak
4. Do Anything You Want To
5. Don't Believe a Word
6. Dancing In The Moonlight
7. Massacre
8. Still In Love With You
9. Whiskey In The Jar
10. Emerald
11. Sha-la-la
12. Cowboy Song
13. The Boys Are Back In Town
14. Killer On The Loose
15. Rosalie
16. Black Rose
Koncertarrangør
Forfatter
Karakter
5

Thin Lizzy leverede festivalens bedste og mest medrivende koncert.

"Phil Lynott Jamband" nummer ét er i årevis med rette skældt ud for at være en sørgelig kopi af det originale Thin Lizzy. Det har man taget konsekvensen af ved at ændre total line-up og først og fremmest skifte sanger/guitarist John Sykes ud med den karismatiske irske sanger Ricky Warwick (The Almighty), hente den originale trommeslager Brian Downey tilbage og så invitere Guns N' Roses-guitaristen Richard Fortus (wauv!) ind i varmen som bærende leadguitarist.

Bandet har samtidig ændret udtryk fra at være mere og mere heavy metallet (Sykes' varemærke) til at være en folk-rockende orkester, der lyder, som om de mener det. Og som ikke mindst er tro imod det Thin Lizzy fra før, der gik heavy og metal i den. Altså, Lizzy fra før 'Black Rose' (1979).

På Sweden Rock Festival rockede Thin Lizzy helt og aldeles igennem på klassikere som 'Are You Ready' og 'Don't Believe a Word' og ikke mindst 'Massacre'.

På 'Dancing in the Moonlight' swingede det totalt igennem, og 'Still in Love With You' er af denne anmelder ikke hørt smukkere siden 28. april 1983, hvor Phil Lynott selv sang sit fineste nummer. 11. juni 2011 blev vokalpligterne delt mellem den meget fintsyngende keyboardist Darren Wharton og den meget rocksyngede Ricky Warwick. De to supplerede hinanden stort. Og Richard Fortus' solo ringede helt igennem.

'Whiskey in the Jar' nåede folk-rockende højder, og det efterhånden meget store menneskehav (som ventede på Ozzy) holdt sig en sand fest. 'Killer on the Loose' var et overraskende ekstranummer, men rykkede utrolig igennem, inden der blev sluttet af mest festlige 'Rosalie' og episke 'Black Rose'.

Thin Lizzy blev næsten genfødt (jaja, det kan jo ikke lade sig gøre, når Lynott er død) denne aften i Sverige. Og det var smukt, rørende og fint at overvære.