Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Stiff and still Standing

Populær
Updated
Stiff and still Standing

Det ikoniske nordirske punkband Stiff Little Fingers lagde vejen forbi Voxhall i Aarhus, der var bandets eneste stop i Danmark på den igangværende turne. Det kom der glædeligvis et brag af en koncert ud af.

Spillested
Dato
25-11-2015
Genre
Trackliste
Rækkefølgen næppe helt korrekt:
Nobody’s Hero
At The Edge
Strummerville (en hyldest til Joe Strummer fra the Clash)
Gotta Gettaway
Roots, Radicals, Rockers and Reggae
Just Fade Away
Wait and See
Guilty As Sin
Wasted Life
My Dark Places
Fly The Flag
When We Were Young
Doesn't Make It All Right (The Specials-cover)
Tin Soldiers
Suspect Device

Ekstranumre:
Johnny Was (Bob Marley-cover)
Alternative Ulster
Koncertarrangør
Forfatter
Karakter
5

Stiff Little Fingers blev dannet i Belfast helt tilbage i 1977 under den store britiske punkbølge. Og selv om bandet måske ikke er det bedst kendte punkband i Danmark, så var og er Stiff Little Fingers blandt de helt store britiske punkbands i liga med Sex Pistols, The Clash, Sham 69 og så videre. Bandets tre første album fra 1979 til 1981 kom eksempelvis alle på top 20 i England.

Tilbage fra første udgivelse, det fremragende album ’Inflammable Material’, er stadig guitarist og stifter af bandet Jake Burns samt bassist Ali McMordie. Sidstnævnte holdt dog ferie fra bandet fra 1992 til 2005. De ”nye” medlemmer i bandet er Ian McCallum på guitar, der har været med siden 1993, samt den sidst tilkomne, trommeslager Steve Grantley, der kom med i 1996.

Der er således tale om ganske stabil besætning, hvilket også fremgik klart af koncerten, hvor bandet fra kick off og indtil tæppefald fremstod særdeles sammentømret.

Fint sangvalg

Bandet lagde hårdt ud med ’Nobody’s Hero’ fra bandets andet og mest succesrige album, der bærer næsten samme navn, ’Nobody’s Heroes.Jake Burns har i interview udtalt, at bandet live gerne vil spille numre fra hele deres repertoire, altså et mix af nye og gamle numre. Dette kunne være noget af en partystopper, hvis bandet kun spillede et par numre eller tre fra de to-tre første killer-album. Men heldigvis gik det slet, slet ikke så galt, Stiff Little Fingers  leverede et perfekt sæt i overbevisende stil med masser af numre fra det helt og aldeles suveræne debutalbum 'Inflammable Material' samt efterfølgeren, det næsten ligeså fabelagtige førnævnte album ’Nobody’s Heroes’ fra 1981’.

Mange snød sig selv

Det eneste nedslående ved koncerten var det fåtallige antal, der havde trodset efterårsvejret for at komme til koncert denne aften. Der var alt for mange, det blev snydt for en stor oplevelse. Men det så ud til, at Stiff Little Fingers følte sig velkommen af publikum – som hovedsageligt bestod af 45-55-årige mænd. Desværre har de unge punkfans tilsyneladende ikke fået øjne og ører op for veteranernes kvaliteter.

For Stiff Little Fingers har kvaliteter, der også burde appellere til nye generationer af rock- og punkfans. Bandet består af nogle kompetente og dygtige musikere, der kan deres kram, og som bestemt udstråler spillelyst og spilleglæde. De ser ud til at have det mægtig sjovt i hinandens selskab, og det smitter også af på publikum.
Præcis kl. 22.41 takkede Stiff Little Fingers af. Men inden da havde bandet naturligvis som sidste ekstranummer afleveret signatursangen ’Alternative Ulster’.Herlig koncert. Stiff Little Fingers... “putting the fast in Belfast since 1977”.

Vi kvitterer herfra med en fuld hånd.