Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Poppet Punk

Populær
Updated
Poppet Punk

Danske Broadway Killers leverer på debutalbummet af samme navn en festlig – om end ikke særlig original – omgang powerpoppet punk.

Titel
Broadway Killers
Distributør
Genre
Trackliste
01. Nothing=Nothing
02. Never Gonna
03. In Front Of You
04. With Broken Fingers She Plays
05. With Every Lowdown Comes A Song
06. Blessing And Sins
07. Inhale-Exhale
08. Watcha Say
09. Last Call
10. Don’t Blame Me! Complaining!
Karakter
3

Broadway Killers er nu klar med udgivelsen af det første album efter at have gødet jorden med tre ep’er.

Broadway Killers er en trio bestående af Jakob Thalund Møller: vokal og bas, Anders Woge Bæk Albrektsen: guitar og vokal og Emil Johnsen: Trommer og vokal.

Ifølge pressemeddelelsen, der følger med udgivelsen, udtaler bandet, at denne udgivelse af trioen Broadway Killers gerne skulle vise, at The Jam ikke har levet forgæves. Det er i sig selv en lidt spøjs udmelding, da billeder af Broadway Killers' medlemmer ikke umiddelbart vidner om, at de har været ret meget ud over pottestadiet, da The Jam huserede for mere end 30 år siden.

Men faktum er da, at Broadway Killers spiller end finurlig omgang melodisk punk. De minder godt nok ikke meget om The Jam, men i det mindste i åbningssangen ’Nothing = Nothing’ er der da bestemt et hint imod The Clash og lidt Sham 69.

Green Day spøger

Desværre – alt efter smag naturligvis – går stilen efterhånden mere og mere over i poppunk i stil med Green Day.

Sang nummer to ’Never Gonna’ har såmænd et fint lille groovy spark i den nedre region, men vi er godt nok i velbetrådt land med denne sang.

Efterfølgeren ’In Front of You’ er ren Green Day-rip off, og dette går så stort set igen på resten af albummet.

Lidt folkpunk

En lille afstikker er der dog i sang nummer fire ”With Broken Fingers She Plays’, hvor Broadway Killes totalt holder fridag for poppunken og kaster sig over en omgang heftig folkpunk, der svagt kan sammenlignes med irske The Pogues. Der er således her linet op med akustisk guitar og harmonika. Det er et ret fedt nummer, selv om det ligger ret langt fra Devilutions kerneområde.

Resten af Broadway Killers' debutalbum byder desværre ikke på de helt store overraskelser. Der er igen og igen tale om sange, som lyder som Green Day. Der er en gæstemusiker indover i form af Justin Sane (selv hos undertegnede er ideen bag dette synonym feset ind) fra Anti-Flag på sangen ’Blessing and Sins’.

Festligt og fornøjeligt

Selvom det ikke er store landvindinger, som Broadway Killers opnår med debutalbummet, skal det dog understreges, at albummet indeholder flere sange, som vil være særdeles velkomne sange til mange fester. Det gælder eksempelvis ’Inhale – Exhale’ og ’Don’t Blame me! Complaining!'. Sidstnævnte er delvist sunget på tysk og minder en smule om D.A.D for 30 år siden.

Afslutningsvis skal der gives en kommentar til coveret. Det kan godt være, at Broadway Killers spiller en afart af punk og derfor ikke skal have et cover med tegnede drager eller fotos af babes med store bryster. Men det elendige foto, som Mighty Music har valgt til frontcover, tjener ingen til ære.