Gammelt, nyt, lånt og blåt
PopulærBritiske Tax The Heat gør det ganske godt på debutalbummet ’Fed To The Lions’. Det kan meget vel vise sig, at der er et ret stort publikum for bandets blanding af retrorock med nyere musikalske input.
02. Animals
03. Under Watchful Eye
04. Fed To The Lions
05. Hit Me Hard
06. Stood On The Platform To Leave
07. Some Sympathy
08. Devil's Daughter
09. Learn To Drown (You're Wrong)
10. Caroline
11. Your Fool
12. Lost Our Way
Umiddelbart er det ikke meget, man indtil nu har hørt til Tax The Heat. Bandet stammer fra Bristol i England, og ifølge foreliggende oplysninger har bandet udgivet to singler, som er blevet helt godt modtaget i hjemlandet, hvor bandet i løbet af 2015 også har spillet support til Cadillac Three, Reef, The Graveltones, Black Star Riders, Masters of Reality, The Virginmarys and Thunder.
De bands, som Tax The Heat har supportet, giver faktisk en ret god fornemmelse af, hvor i det musikalske landskab, Tax The Heat befinder sig. De spiller rock med et meget britisk udtryk og kigger meget tilbage på den engelske scene helt tilbage i ’60’erne og ’70’erne, men samtidig er der er nogle input fra lnyere inspirationskilder fra den anden side af Atlanten som eksempelvis The White Stripes og Queens Of The Stone Age.
Blanding af gammelt og nyt
Albummets første sang ’Highway Home’ har allerede været udgivet på single for et år siden, men det er formentlig forbigået de flestes opmærksomhed. Men det er nu en god albumåbner. Der er et godt riff, en fin traditionel rytme, og der er udmærket power over sang og omkvæd. På ’Highway Home’ – såvel som på albummets øvrige sange – befinder vi os i grænselandet mellem rock, hard rock og heavy metal.
Albummets anden sang ’Animals’ vækker minder om såvel den engelske rockscene helt tilbage til The Kinks med med sangen ’The Hard Way’ fra 1975, såvel som til det amerikanske retrorockband The Knacks udgivelser ved overgangen fra 70’erne til 80’erne. ’Animal’ er en fin sang, men altså ikke aldeles nyskabende.
Med sangene ’Under Watchful Eye’ og ’Fed To The Lions’ træder Tax The Heat lidt mere ind i nutiden med sange, hvor især vokalen er udsat for lidt makeup i stil med The White Stripes.
Sangen ’Fed To The Lions’ er også tidligere udgivet på single og viser bandet i deres mest rockende hjørne i en ganske fin blanding af traditionel britisk rock tilsat lidt heavy lyd og opstrammet produktion.
På ’Hit Me Hard’ er Tax The Heat igen tilbage i den britiske rockhistorie. Sangen er en traditionel powerballade i stil med noget fra The Kinks og generationen senere fra bands som The Jam og Squeeze.
På ”Stood On The Platform To Leave’ og ‘Some Sympathy’ er Tax The Heat igen tilbage i den basale engelske hard rock-tradition. I sidstnævnte sang er introen endda ikke så lidt AC/DC-inspireret, inden en Thunder-inspireret, hård bluesrock-stemning tager over.
Som alle rigtige britiske hard rock-bands skal Tax The Heat naturligvis også lige snuse til Led Zeppelin-arven. Det sker så i dette tilfælde en den semiakustiske bluesrocker ’Caroline’.
Englands svar på Dizzy Mizz Lizzy?
’Fed To The Lions’ er et ganske udmærket album. Men der mangler noget nyt, noget specielt og noget fascinerende.
Tax The Heat er som ovenfor anført at finde i grænselandet mellem rock, hard rock og heavy metal. Man kunne måske med lidt god vilje putte Tax The Heat ind i en power rock-kategori. Oversat til dansk kan man vel sammenligne Tax The Heat lidt med Dizzy Mizz Lizzy.
Det kan man så lade være en anbefaling, om man vil.