Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tæmmet og indstuderet leopard

Populær
Updated
Tæmmet og indstuderet leopard
Tæmmet og indstuderet leopard
Tæmmet og indstuderet leopard
Tæmmet og indstuderet leopard
Tæmmet og indstuderet leopard
Tæmmet og indstuderet leopard
Tæmmet og indstuderet leopard
Tæmmet og indstuderet leopard

Ikke meget var overladt til tilfældighederne, da Def Leppard til Esbjerg Rock Festival kørte et stensikkert og gennemprøvet show hjem på rutinen.

Kunstner
Dato
30-05-2015
Trackliste
1. Rock! Rock! (Till You Drop)
2. Animal
3. Let It Go
4. Foolin'
5. Promises
6. Paper Sun
7. Love Bites
8. Armageddon It
9. Bass Solo
10. Rock On (cover)
11. Two Steps Behind
12. Rocket
13. Bringin' on the Heartbreak
14. Switch 625
15. Hysteria
16. Let's Get Rocked
17. Pour Some Sugar on Me

18. Rock of Ages
19. Photograph
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Det er ikke hver dag, britiske Def Leppard er i Danmark. Senest det skete, var tilbage i 2008, da de spillede til Rock Under Broen i Middelfart. Her i 2015 var de så hovednavn på Esbjerg Rock Festival, der i år kunne fejre 20-årsjubilæum. En sand folkefest i Esbjerg, der skam ikke kun præsenterer Gnags og Michael Learns To Rock på programmet. I år var det for eksempelvis Aphyxion, der åbnede festivalens store scene. Så mens festivalen bestemt er folkelig med udklædninger, fællessang og alt det, der hører en sådan fest til, så er det samtidig den festival, der i dens første år hev mægtige Black Sabbath (i en udgave med Tony Martin) til byen!

Esbjerg Rock Festival har således rock på programmet i alle afskygninger. I år var hovednavnet Def Leppard. Den britiske hårdrockgruppe har turneret verden over i 35 år og udsendt plader, der har solgt mange millioner. Ikke mindst 'Hysteria', der har solgt over 20 millioner eksemplarer og havde hele 7 singler ud af 12 numre. Meget imponerende. I firserne og halvfemserne var de kæmpestore. 

Her anno 2015 er de stadig populære og kan trække folk til fra nær og fjern. I Esbjerg gik de på scenen 22.10 og startede festen med 'Rock! Rock! (Till You Drop)' og derfra videre til 'Animal', der netop er fra førnævnte 'Hysteria'-plade. Forsanger Joe Elliott virker til at være i hopla, interagerer godt med publikum, og de andre i bandet spiller godt med. De fortsætter i en håndfuld numre, hvor der er fokus på de lidt nyere plader, og her har folk lidt svært ved at holde momentum. Det samme med bandet.

For selvom 'Love Bites' er en klassiker, er det også en langsom sang. Kærestepar iblandt publikum får kysset igennem, og der bliver sunget fællessang med lukkede øjne. Derefter 'Armageddon It', der måske kunne have indvarslet et lidt højere tempo. Det kom bare ikke, for med bassolo og et cover i form af 'Rock On' blev det ved med at køre på vågeblus.

Med solen væk og en vind, der havde en klassisk vestjysk fart var varmen ved at have forladt festivalpladsen. Det italesatte Joe Elliott da også fra scenekanten og han mente, at det bedste var at synge for at holde på varmen. Så han satte i en akustisk solooptræden med en guitar og gennemførte 'Two Steps Behind' mens resten af bandet kunne sidde omme bagved og få varmen.

Først derefter begyndte der at ske noget. De sparkede liv i raketten med netop 'Rocket', og kort derefter fulgte både 'Hysteria' og de to kæmpehits 'Let's Get Rocked' og 'Pour Some Sugar On Me'. Derefter takkede de pænt af, men præcis som ventet kom de lige tilbage og gav 'Rock Of Ages' og sluttede af med 'Photograph'.

Det hele kørte fuldstændig efter planen. Ingen afvigelser fra den formel, der har været klar på hele denne 2015-turné. Af positive ting at tage med fra denne Def Leppard-koncert kunne man nævne, at Vivian Campbell så ud til at være ved godt mod. Han har været ramt af kræft siden 2013, men var altså frisk nok til at spille, og det var dejligt livsbekræftende. Hans guitarmakker Phil Collen var også velspillende. Generelt gjorde bandet det godt rytmisk: Rick Allens trommer lyder præcis, som de plejer, og Rick Savage på bas var stilsikker, og de to var ligesom de andre gode til at komme ud over scenekanten, pege på publikum, smile og sørge for at inddrage dem i festen.

Det var bare for mekanisk. Men mekanisk på en måde, så Esbjerg Rock Festival alligevel blev lukket fint ned, og publikum gik derfra med en god oplevelse. Energien var bare ikke så autentisk som hos Aphyxion eller Europe på samme scene i år. Folk fik dog set giraffe... undskyld, leoparden.

Som det kan ses, nåede vi også lige forbi 'Paradise City'-baren, hvor Martin fra High Voltage var DJ og kastede rocknumre ud til folket mellem koncerterne. Et godt sted lige at få sit fix AC/DC, Mötley Crüe, Guns 'N Roses, Iron Maiden m.fl. Et velbesøgt og rart sted for det nostalgiske øre.