Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tak for en mageløs fest!

Populær
Updated
Tak for en mageløs fest!
Tak for en mageløs fest!
Tak for en mageløs fest!
Tak for en mageløs fest!
Tak for en mageløs fest!

Stemmen er ikke, som den har været. Men den er bedre end længe. Og Whitesnakes David Coverdale kan om nogen være vært ved en fantastisk fest. Således også i Vega i sidste uge.

Kunstner
Spillested
Dato
22-11-2011
Trackliste
Bad Boys/Children of The Night
Give Me All Your Love
Love Ain't No Stranger
The Deeper The Love
Steal Your Heart Away
Forevermore
Guitarduel
Snake Dance
Can You Hear The Wind Blow
Love Will Set You Free
Trommesolo
Is The Love
Fool For Your Loving
Here I Go Again
Still Of The Night
Soldier of Fortune
Burn/Stormbringer
We Wish You Well
Slide It In
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
5

Der har været sagt og skrevet ufatteligt meget - og grædt mange tårer i regnen - over, at David Coverdales stemme ikke er, hvad den har været. Og det er den sgu ikke, lad det være sagt med det samme. Men den er bedre, end hvad den har været. Og meget bedre end blamagen i KB-Hallen for to-tre år siden, hvor Coverdale måtte støtte sig - åbenlyst - op ad båndede vokaler.

En halsoperation, et nyt album og en lidt anden strategi senere står det slet ikke så ringe til. Det viste han for en taknemmelig Vega i mere end to timer tirsdag aften i sidste uge.

Det kan godt være, at manden ikke har sin formidable og unikt mægtige stemmepragt mere, men lidt Coverdale er stadig så meget mere end, hvad de fleste andre har. Og så kan han altså være en beleven og yderst morsom vært ved en mageløs skøn rockfest.

Således også i tirsdags, hvor Coverdale naturligvis begræd tabet af KB-Hallen, som jo er det sted, hvor han debuterede live med Deep Purple tilbage i 1973. Mange anekdoter blev det til undervejs; mestendels fra hans første besøg i København, da han var 17. Her mødte han for første gang "The Carlsberg Brewery" og sin første i en uendelig række af "Elephant Beer". Og stripperen Winnie...

Effektiv opvarmning

Men inden vi kom til historier, fest og sang med masser af skøn syng-med, måtte vi lige omkring den ganske effektive opvarmning: Irske The Answer, som mange stiftede bekendtskab med, da de supportede AC/DC i Parken for et par år siden.

The Answer er smittende 70'er-heavyrock leveret i stor og ganske hørbar taknemmelighed over for Led Zeppelin. En super energi og spillelyst trækker opad. Og manglen på gode huskbare hymner trækker nedad.

Og charmen? Ja, man må håbe, at de blev under Coverdales opvisning i samme.

Heavyband desværre

Fuld firspring og masser af oktan på energien var, hvad vi fik, da Whitesnake gik på og leverede et sprudlende sæt på mere end to timer.

Sættet bestod af en nogenlunde blanding af gammelt og helt nyt, hvor især titelnummeret 'Forevermore' fra seneste album var en gåsehudsfremkaldende oplevelse. Denne anmelder ville dog gerne have hørt noget mere fra tiden før '1987', men sådan er det jo desværre ikke.

Whitesnake er ikke et bluesrockband længere og har ikke været det i 25 år. Snarere et partyrockende heavyband med forholdsvis unge heavy metal musikanter. Desværre. Men drengene er sammenspillede og nyder det, og det er jo fint nok.

Overlevelsesstrategien for Coverdales stemme så vi allerede på Sweden Rock Festival i år. En strategi, der var skæmmet af uhyrligt flabede og endeløse solo-pauser, hvor Coverdale ikke var på scenen.

De lange pauser havde vi også i Vega. Blandt andet en trommesolo på næsten et kvarter og guitardueller af samme længde. Modsat Sweden Rock fik vi dog et sæt på mere end to timer. Og dermed var det - for denne anmelder i hvert fald - helt okay, at manden måtte ud og pleje stemmebåndet.

Det virker til at være en udmærket strategi for bevarelse af Coverdales stemme, at han holder de pauser undervejs. Og hellere de pauser end at skulle undvære koncerter som i tirsdags.

Pauserne gjorde også, at Coverdale og Whitesnake kunne slutte helt forrygende af - ovenikøbet med luft til et overrumplende ekstra-ekstranummer: 'Slide It In'.

Højdepunktet fik vi lige inden, da drengene leverede en vital og potent 'Burn'/'Stormbringer'.

Dejligt, at Coverdale stadig er iblandt os som en turnerende kunstner. Fantastisk, som hans musik appellerer til et bredt publikum. Helt oppe foran scenen kæmpede teenagere og 60+ årige om pladsen. Stærkt. Mageløst, manden efter så mange år stadig elsker at holde en fest for os.

Vi ses, du gamle!