Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

THE Voice of Rock!

Populær
Updated
THE Voice of Rock!

Glenn Hughes har stadig en formidabel stemme. Den alene gjorde en ellers lidt famlende koncert til en meget stor oplevelse på Posten i Odense.

Spillested
Dato
07-02-2017
Trackliste
1. Flow
2. Muscle and Blood
3. Gettin' Tighter
4. Stumble & Go
5. Medusa
6. Can't Stop the Flood
7. One Last Soul
8. You Keep on Moving
9. Might Just Take Your Life
10. Soul Mover
11. Black Country

Extra:
12.Heavy
13.Burn
Karakter
4

Glenn Hughes har netop afsluttet to koncerter i Danmark på sin aktuelle europaturné i forlængelse af det seneste og ganske fremragende hard rock-album ’Resonate’. På turen bakkes Glenn Hughes op af et hold helt igennem skandinaviske musikere bestående af den danske guitarist Søren Andersen, der har spillet live sammen med Hughes i en årrække og også er med på ’Resonate’, danske Jesper Boe Hansen på keyboards og svenske Pontus Engborg på trommer.

Koncerten begyndte noget småforkølet med temmelig dårlig lyd på de første par sange og en næsepudsende Glenn Hughes, som åbenbart var ramt af forkølelse. Men heldigvis blev lyden herefter mærkbart bedre, og forkølelse eller ej, så sang Glenn Hughes helt igennem fantastisk gennem hele koncerten.

Glenn Hughes har et kæmpestort bagkatalog at tage sange fra. Det kan altid diskuteres, hvilken sange der skal med. Det var måske bemærkelsesværdigt, at der kun blev plads til tre sange fra ’Resonate’ i form af ’Flow’, ’Stumble & Go’ og ’Heavy’, men med den bagage af samme, som Hughes slæber med sig, var det egentlig et ganske fornuftigt sæt, der blev leveret.

Udover et par sange fra den nyere karriere med bandet Black Country Communion og sangen ’Medusa’, som stammer helt tilbage fra Glenn Hughes' første band Trapeze, blev der naturligvis også spillet en række sange fra tiden i Deep Purple.

Sangene fra Deep Purple må i den forbindelse ikke betragtes som en gammel mand, der lukrerer på fortiden. For med Ian Gillan i det nuværende Deep Purple, er der ingen andre end Glenn Hughes til at fremføre post-Gillan-Deep Purple-klassikere som ’Gettin’ Tighter’ og ’You Keep on Moving’ fra det aldeles fremragende, men desværre noget oversete Deep Purple-album ’Come Taste The Band’.

’You Keep on Moving’ var da også et af aftenens største højdepunkter og høstede en fortjent begejstret respons fra det noget bedagede publikum. Det er lidt synd, at Glenn Hughes og den musik, som han leverer, ikke tiltrækker et lidt større ungt hard rock- og metal-publikum. Der vil være meget at hente også for den nye generation af metalfans. Men heldigvis var der fyldt godt op af halvgamle rockfans på Posten denne vinteraften.

Der gik lidt for meget snak i den fra scenen under koncerten. Glenn Hughes havde åbenbart en trang til at komme med alverdens lovprisninger af Danmark og af sit skandinaviske band. Det tog lidt af fokus fra musikken.

Men hvor synger han dog stadig helt fantastisk. Det er næsten ubegribeligt.