Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ukuelige rollator-rockere

Populær
Updated
Ukuelige rollator-rockere
Ukuelige rollator-rockere
Ukuelige rollator-rockere
Ukuelige rollator-rockere
Ukuelige rollator-rockere
Ukuelige rollator-rockere
Ukuelige rollator-rockere
Ukuelige rollator-rockere

Efter 50 år er de britiske legender stadig på toppen og gav en forrygende festlig koncert på årets Sweden Rock.

Kunstner
Dato
06-06-2013
Genre
Trackliste
1. Caroline
2. Paper Plane
3. Hold You Back
3. Rain
4. Rock 'n' Roll 'n' You
5. Beginning of the End
6. What You're Proposing/Down the Dustpipe/Wild Side of Life/Railroad/Again and Again
7. Big Fat Mama
8. The Oriental
9. Creepin' Up on You
10. In the Army Now
11. Roll Over Lay Down
12. Down Down
13. Whatever You Want
14. Rockin' All Over the World
Ekstra:
15. Rock and Roll Music/Bye Bye Johnny
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

”Nu spiller vi en sang der hedder ’Rock ’n’ Roll ’n’ You’, men den kender du nok kun, hvis du står blandt de forreste i publikum”, lød det med britisk accent fra den 64-årige frontmand og lead-guitarist Francis Rossi. Trods sin alder dannede han Status Quo – om end under andet navn – for 51 år siden. Og Rossis livsværk er bestemt stadig still going strong, som man siger. Om hans bemærkning er sand, og hvorvidt mange egentlig kan genkende bandets numre fra hinanden, skal herfra stå usagt.

Folkefest i solskinnet

Men nu gør det heller ikke så meget, om man er fan eller ej, for bandets succes og styrke består i, at de er et indslag, hvor musikken ikke er mere krævende, end at alle kan deltage i festen. Og sikke en fest!

Publikum blev budt op til dans med numre fra over ti af bandets udspil. Solen skinnede højt på himlen, mens en stor skare rockede med foran festivalens rockscene og skyllede rigelige mængder koldt øl ned. Vanen tro stod Rossi i hvid skjorte og sort vest, mens en væg af hvide Marshall-forstærkere bagest på scenen matchede tøjet.

Opskriften virker

Der faldt mange bemærkninger gennem koncerten, hvor vittighedernes effekt nok stiger proportionalt med ens alder. Og sådan virker bandet i øjenhøjde med størstedelen af deres publikum, hvor hverken pointerne i vittighederne eller hårdheden i blues- og boogie-rocken skræmmer nogen væk.

Opskriften har virket igennem årtier, og mon ikke Rossi & co. også står på scenen om tyve år? Flere numre holder i hvert fald til evig tid, som klassikere, der går rent ind: Fra ’In the Army Now’ over ’Whatever You Want’ til John Fogertys ’Rockin’ All Over the World’. Inden Chuck Berrys ’Bye Bye Johnny’ lukkede ned for festen, der føltes mere ægte, end det ansigtsmalede hovednavn, senere på aftenen.