Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vanvittige heste løs i Aalborg

Populær
Updated
Vanvittige heste løs i Aalborg
Vanvittige heste løs i Aalborg
Vanvittige heste løs i Aalborg
Vanvittige heste løs i Aalborg
Vanvittige heste løs i Aalborg
Vanvittige heste løs i Aalborg
Vanvittige heste løs i Aalborg
Vanvittige heste løs i Aalborg

Det blev noget af en energiudladning, da man slap både vanvid og heste løs på Studenterhuset i Aalborg. Desværre var det kun et fåtal, der oplevede det.

Kunstner
Titel
Bersærk
Dato
03-10-2014
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Fredag d. 3. oktober 2014 var en travl aften for dansk metal. Der var koncerter i Aalborg, Aarhus, Albertslund, Roskilde, Ungdomshuset og Pumpehuset for bare at nævne de steder, vi lige kunne komme på i en hastig opdatering på Facebook. 

I Aalborg var det københavnske Helhorse og århusianske Bersærk, der stod for underholdningen. Med sig havde de Anders Bøtter fra Sort Søndag på DR P6 Beat. Han stod og agerede DJ bag pulten i caféen, da denne anmelder kom, og lige i det øjeblik jeg havde fået erlagt min første ordre på en kold fadøl, gik 'Oroborus' med Gojira i gang. Så føler man sig hjemme. Bøtter var sublim i sin service, for udover at traktere med gode metalsange formåede han også lige at tage mikrofonen og fortælle os, hvornår henholdsvis Bersærk og Helhorse snart ville gå på scenen i det tilstødende lokale.

Herinde piskede han også en stemning op forud for Bersærks koncert og mindede os om, at vi ville være nogle af de få, der var med fra starten, når Bersærk inden længe overtager danmarksherredømmet. Nuvel, Bersærk er da også noget specielt. De synger nemlig på dansk. Det virker bedre, end man sådan lige kunne frygte. Deres musik er lige dele ukontrolleret punk blandet med melodisk og drømmende doom. Jeg havde ikke hørt dem før denne aften, men blev interesseret og må hellere få hørt mere. Om Bøtter får ret er uvist, men de skal da have chancen!

Helhorse er allerede godt i gang med at tage livtag med den forjættede chance. Den gamle Hjørring-dreng Mikkel Wad Larsen stod i det, han kaldte "home away from home" på scenen i Studenterhuset Aalborg, og hans oprindelse var da også med til at få det københavnske hestemetal til at glide lettere ned hos publikum. De startede stærkt ud med 'Fuck Art, Let's Kill' og galoperede så ellers bare derudad. 

De er præcis lige så maniske, som de plejer at være. Vokaltjansen deles stadig mellem Mikkel Wad Larsen og Aske Kristiansen, og det uregerlige makkerpar gør, at momentet sjældent får lov til at falde ret meget. Energiniveauet er i hvert fald højt fra start, og det er lidt ærgerligt, at kun knap 100 mennesker nåede at få fornøjelsen af Helhorse og Bersærk i denne omgang. Larsens vokal er desuden i en positiv udvikling, hvor han lyder til at have fået mere tyngde i stemmen både i det dybe og lyse register. 

Derudover var bandet bare virkelig godt spillende. Helhorse fortjener at nå ud til et større publikum, og hvis de bare fortsætter deres ridt, så skal det nok komme. Sadl op og følg med dem. Det er bestemt ikke kedeligt til deres koncerter!

Billede 1 - 4: Helhorse
Billede 5 - 8: Bersærk