WOA'12: Dimmu Borgir

Populær
WOA'12: Dimmu Borgir

Det mest pompøse band af alle gør det endnu større. Modigt og storslået. Desværre også med en mindre slagside.

Kunstner
Titel
+ symfoniorkester
Dato
03-08-2012
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Shagrath og co. er utvivlsomt det mest pompøse metalband af dem alle. Med rødder i den sorte musik fra Norge har Dimmu Borgir udviklet sig til et orkester, der gør alt større end nogen andre tør, kan eller vil. For hver plade har de kaldt endnu større symfoniorkestre ind. For hver turné gør de ting større og større.

Nu tager de så symfoniorkesteret med ud på scenen og giver et show med dem. På Wacken betød det, at symfoniorkesteret spillede introen med fuld besætning. Da så fortæppet faldt stod bandet klar til at sætte i første sang. Shagrath blev så lige fanget i fortæppet og måtte kæmpe sig fri af det før han kunne synge ordentligt, men derefter kom der tryk på.

Desværre blev det lidt af en broget affære som koncerten skred frem. Symfoniorkesteret var alt for lavt, så når de spillede alene, var der ikke meget volumen på festivalpladsen, og deres momenter var for lange uden bandet. Det ødelagde momentum i koncerten hver gang. Det gjorde det ikke bedre, at koret ligeså var alt, alt for lavt. De vokallinjer, hvor ICS Vortex førhen sang rent, blev sunget af koret, og man kunne næsten ikke høre det. Virkelig ærgerligt. For Dimmu Borgir var i ganske god form og specielt de to sange 'Vredesbyrd' og 'The Progenies Of The Apocalypse' fra 'Death Cult Armageddon' sad lige i skabet.

Det blev dog ikke helt samme entydige sejr på Wacken, som da de lagde festivalen for deres fødder i 2007. Dengang ramte de det hele nærmest perfekt. Her i '12-udgaven skulle det have været større og bedre, men selvom var modig og anderledes, løb det ud i sandet pga. for dårlig koordinering de tre parter - band, orkester og kor - imellem.