Kvali-død

Kvali-død
Amerikanske Relapse Records formår atter at fange højpotent, brutal og velspillet dødsmetal og proppet det på cd til de hårde hunde. Hvis Lemmy fra Motörhead skulle have fået solstik og udtænkt et conceptalbum over "Alien vs. Predator" ville bandets foretrukne coverartist Joe Petagno helt bestemt være kommet op med det samme cover som amerikanske Origin har på deres fjerde album.

Der er ellers intet der bare lugter af Motörhead og beskidt rock n’ roll på skiven. Det er rendyrket death metal med et fandens højt teknisk niveau. Det går stærkt og alligevel er der plads til fede melodiske guitarleads og lækre diskante bas-fills, når der altså ikke blastes løs med staccato-riff og det tredobbelte growl-angreb.

Produktionen har levnet plads til alle i lydbilledet – det er selvfølgelig fedt, men i denne anmelders smag havde der vanket flere point, hvis vokalen havde været en anelse højere. Et godt dybt growl er vigtigt i death metal, men her står det lidt i skyggen af musikernes (suveræne) tekniske evner.

Man kan godt få en lyst til at råbe "ryst posen" for sangene virker meget ensformige, men sidder man med fråde om munden, når fx Cannibal Corpse er vildest og mest teknisk, så vil man nyde pladen og have fingeren klar på "repeat-knappen", når pladen er ved at være slut.

Origin har lavet et fandens vildt og voldsomt teknisk album, der alligevel hænger fornuftigt sammen. Dermed spiller bandet røven ud af bukserne på de fleste i denne genre, uanset at albummet som helhed kan virke lidt repeterende i sine idéer.

Kunstner
Titel
Antithesis
Label
Distributør
Karakter
3