Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metalstøj fra New York

Updated
Metalstøj fra New York
The Unsanes nye album, "Blood Run" gør sig både i hashtåger og i sene natterimer med guld øl på bordet. Unsane trådte ud af New Yorks undergrunds tåger helt tilbage i starten af halvfemserne, hvor de formåede at producere en interessant cocktail af industrial og den hardcore, som hjembyen er kendt for.

En håndfuld albums og 15 år senere, er de nu tilbage med ”Blood Run”. Her er der ikke ændret det store på stilen. Det er stadig den tunge, arrige, støjende metal der er i højsædet. Men her er også atmosfæriske passager, hvor der bruges bender-effekt på guitaren, hvilket giver sangene en underlig, ildevarslende klang.
Unsane har sat tempoet lidt ned, og det kommer de ikke til at lyde mindre arrige af. ”Killing Time” leder sågar tankerne hen på Neurosis. Det er langsomt, tungt og ondt, og det groovy riff i ”Go It Down” kunne ligeså godt være skrevet af Crowbar’s Kirk Windstein.

Det er i det hele taget som om, albummet bare bliver bedre og bedre, jo længere man lytter sig ind på det, og gamle fans vil næppe skuffes, samtidig med at nye headbangere kan komme med på vognen. Lige som ”Hammered Out” er ved at lulle lytteren i søvn, blæser Unsane det arrige up-tempo nummer ”D Train” ud af højtalerne, og tjek også den blues-inspirerede tungrocker, ”Recovery”.

Ikke den definitive ”sommmer & sol” udgivelse, men helt sikkert et album, som gør sig godt i hashtågerne eller i de sene nattetimer med guldøl på bordet.

Kunstner
Titel
Blood Run
Distributør
Karakter
3

Menu