Modig britisk black metal

KongKent anmelder britiske Akercocke Britiske Akercocke barsler med et nyt og provokerende album. Det sataniske dødsmetal band, der er i superligaen af bands i den genre, går nye veje. Og det klæder dem, da det udfordrer lytteren og byder på både uventet såvel som gængs Akercocke musik. Pladen starter med et frontalt angreb på lytteren, men i selv samme åbningssang bliver der allerede eksperimenteret med progressiv musik såvel som ren vokal, noget der ellers ikke har kendetegnet bandet tidligere.

Fans af bandet behøver dog ikke frygte at Akercocke er gået helt væk fra de grundlæggende principper bag deres veldefinerede lyd. Tværtimod. Man kan sagtens høre det er Akercocke, der er bare blevet tilføjet en ekstra dimension, og det bredere lydbillede er en fryd for øret. Ved sangen ”Seduced” er man ikke i tvivl om, at der stadig er masser af saft og kraft i den ubønhørlige dødsmetal, der startede bandets karriere, og alligevel er der plads til den progressive lyd, som de har leget med de seneste to år.

For det er et stykke tid siden vi sidst hørte til Akercocke - det var da de udsendte "Choronzon", der blev lettere overset. Med ”Words That Go Unspoken, Deeds That Got Undone” er Akercocke klar til atter at udfordre den kræsne lytter i den tungeste ende af metalspektret.

Skiven kommer i øvrigt i to versioner. En almindelig udgivelse samt en 2-disc version i et begrænset oplag, hvor ekstraskiven er en DVD, der dokumenterer tilblivelsen af dette opus, der er mixet af ingen ringere end Neil Kernon (Deicide, Cannibal Corpse, Queensryche m.fl.). Det har taget Akercocke to år at lave albummet, og den lille dokumentar viser bandet i Rax Trax studiet i Chicago.

Endelig domsafsigelse: ”Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone” er en fortræffelig plade. Ond, satanisk, dyster med en skummel tvist af ren vokal, progressivt metal og helt anderledes kompositioner end tidligere hørt. Det kan skræmme ved første gennemlytning, men pladen gror på dig efter et par snurreture i cd-skuffen! Akercocke udfordrer lytteren denne gang og stiller krav til både sig selv og publikum. Det er ikke sikkert den vil falde i lige god smag hos alle, men ikke desto mindre et modigt træk af kunstnerne fra England.

Kunstner
Titel
"Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone"
Label
Distributør
Karakter
3