Nile kommer med deres demoer

KongKent anmelder genudgivelsen af Niles første sange Af uvisse grunde dumper der pludselig en advance cd ind af døren med Nile. Den hedder ”In The Beginning” og virker bekendt. Jo, den står godt nok ovre i reolen. Niles udgivelse der består af de to demoer ”Festivals Of Atonement” fra 1995 og ”Ramses Bringer Of War” fra 1997. En klassiker indenfor den nye bølge af dødsmetal. Alligevel påstår Karmageddon hårdnakket, at denne skive først udkommer her i år 2004, så vi anmelder den da hjertens gerne for dem.

For ”In The Beginning” er Nile da de startede. Man kan mærke de tørster efter at få lov til at spille deres sange, og den egyptiske mytologi er naturligvis i højsædet. Bandnavnet alene kræver jo ligesom lidt…

Skiven blev oprindelig udsendt i 2000 fordi demoerne ikke længere var tilgængelige, og med kæmpesuccesen ”Black Seeds Of Vengeance” var det et krav fra deres fans! De demoer skulle ud til masserne. Det er de nu kommet for anden gang, og det er egentlig ikke helt tosset. Så kan alle dem der stadig nyder monsterpladen ”Black Seeds…” og efterfølgeren ”In Their Darkest Shrines” høre hvordan Nile startede. Og de startede stærkt, og har fulgt det spor lige siden. Er man til dødsmetal, er ”In The Beginning” meget svær at komme udenom, for sådan her skal det lyde, når det er råt, med nerve og en masse gå på mod!

Kunstner
Titel
"In The Beginning"
Distributør
Karakter
4