Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ny tænding i garagebandet

Updated
Ny tænding i garagebandet
The Datsuns er tilbage med nye ideer og fornyet energi på bandets 3. album "Smoke & Mirrors". The Datsuns bragede igennem med deres selvbetitlede debutalbum i 2002, og red højt på retrorockbølgen med deres stærkt AC/DC-inspirerede garagerock. Og bandet tiltrak sågar en vis hr. Ulrichs opmærksomhed, hvis band de gav en flabet og mere end timelang opvarmningskoncert for i Tyskland i 2003, hvor de nægtede at forlade scenen, og gøre plads for hovednavnet.

To år senere sømmede Datsuns så desværre den første kile i ligkisten med album nummer to, ”Outta Sight/Outta Mind”, og det på trods af, at selveste John Paul Jones (til eleverne i ny-skolen: Led Zep bassist - red.) var hentet ind for at sidde i producerstolen. ”Nu-skal-vi-bare-have-det-her-overstået”-koncerten i Pumpehuset samme år gjorde ikke sagen meget bedre, men den New Zealandske kvartet har ikke givet op endnu.

Nu er den tilbage med tredje opus, som har fået titlen ”Smoke & Mirrors”, og denne gang varetager bandet selv rollen som producere, og der er også blevet ændret en del på bandets lyd.


Stooges, AC/DC og Zeppelin

Det med, at der er blevet ændret på lyden, får man allerede smag for i åbningsnummeret ”Who Are You Stamping Your Foot For?”, hvor Farfisaorgelet er rykket helt frem i billedet, men der bliver også leget med syntheffekter på ”Waiting for Your Time to Come”.

Det er tydeligt, at Datsuns har vidst, at det gik galt på forrige album. Der hentes dog stadig flittigt inspirationer fra The Stooges og AC/DC, mens man kommer til at tænke på Led Zeppelin i introen til ”Stuck Here for Days”.

Dette er om noget et alsidigt album, og det er overraskende, at det er lykkedes for drengene at samle rock’n’roll-tråden op igen efter det stærkt kritiserede 2. album.


Episk afslutning

”Smoke & Mirrors” kan (naturligvis) ikke leve op til debutbraget, men det er et album, der tåler mange gennemlytninger, og den afsindig groovy ”All Aboard” fuldendes med et nærmest gospelagtigt syng-med-omkvæd.

Så får vi også en ”Motherfucker from Hell Pt. 2” i form af ”Emperor’s New Clothes”, mens man endnu engang overraskes af det episke afslutningsnummer, ”Too Little Fire”, der er som taget ud af den psykedeliske rocks storhedstid.

Ja, Datsuns lyder til at være tilbage, og dette udspil sætter forventningerne til braget på Loppen (onsdag) et godt stykke i vejret. Undertegnede vil være på pletten på vegne af HeavyJam og nedsable eller hylde koncerten i næste nummer! (redaktionen af dette nr. sluttede nemlig allerede onsdag eftermiddag, derfor! - red.).

Kunstner
Titel
Smoke & Mirrors
Label
Distributør
Genre
Karakter
3