Ugens Monsterdrøn

Ugens Monsterdrøn
Iron Maiden møder Mercyful Fate på svenske Wolfs monsterdrønende album "The Black Flame", der også har et tilsnit af kultbandet Grim Reaper! Svenske Wolf er ikke et helt nyt bekendtskab for undertegnede, men det er dog et par år siden, jeg sidst gav dem de tunge runder på anlægget. Bandet spiller ellers en solid omgang heavy metal med et vist power/thrash metal tilsnit, og Wolfs nye album "The Black Flame" har da også hurtigt vist sig som et ganske herligt comeback i afspilleren.

"I Will Kill Again" indleder med noget så sjældent sejt som en næsten-kloning af de gamle og ret glemte, men fuldgode kultbriter Grim Reaper! Totalt old skool metal og i særdeleshed charmerende.

Jovist, Grim Reaper er en del af inspirationen på dette album (ikke mindst via Niklas Stålvinds vokal), men Wolf trækker dog mest på Iron Maiden (især de dobbelte guitarstykker) og vor egne Mercyful Fate; dog uden Kongens falsetsang, men i riffs, opbygning og ikke mindst sangtitler! Og apropos sidstnævnte, så hedder andet nummer på "The Black Flame" intet mindre end "At The Graveyard", der indeholder følgende gudsbenådet omkvæd: "Meet me/at the graveyard/meet me/when the clock strikes.. midnight!"

Man skal da være falsk metalller af den værste skuffe for ikke at ville skråle med her, og nummeret holder også høj klasse, ikke mindst fordi Wolf lige får givet det deres egen twist, hvor thrashens tyngde også får lige at spille ind i lydbilledet. Tjek også numre som de genialt betitlede "Demon" og "The Dead" (hvor svært kan det være??) og den rigtig fede afslutter "Children of the Black Flame", hvor bandets melodiske tæft og metalliske drive går op i en højere enhed.

Nu er det dog ikke alle numre på pladen, der er af helt samme kvalitet som ovennævnte sange, men gennemgående er "The Black Flame" et virkelig solidt udspil indenfor den rimeligt rendyrkede del af heavy metal spektret, tilsat det stensikre svenske troværdighedsstempel.

Et monsterdrøn så klart, og kunne være vaskeægte metalfedt om Wolf fik opvarmertjansen på Hammerfalls kommende Europaturné!

Kunstner
Titel
The Black Flame
Distributør
Karakter
4