Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uhelligt og habilt

Populær
Updated
Uhelligt og habilt
Ganske god dvd fra Slayers nordamerikanske del af "Unholy Alliance" touren. Dette er egentlig en Slayer-udgivelse, men med den fede pakke bandet havde fået med sig af bands på version to af “The Unholy Alliance” har kongerne valgt at supplere DVD’en med nogle få sange fra de andre bands.

Optagelserne er fra Vancouver, Canada, juli 2006. Som så mange andre live-dvd’er er der stemningsbilleder fra koncertstedet og sceneopsætningen, men det er musikken, der er det primære. Generelt er lyd og billede helt i top, selvom der måske er lagt størst arbejde i Slayers show, og der vækkes fede minder til Unholy Alliance-besøget i Malmø senere samme år. Slayers lyd har lige den ekstra bund, der gør det rigtigt, rigtigt fedt.


Mastodon frem for In Flames

Man kan fornemme, at det er en lang dag publikum har i sigte, så derfor er der ikke helt så meget gang i den i nummeret med lillebror Araya i Thine Eyes Bleed. Dette til trods er ”Dark White” et fedt track.

I forhold til Europa-delen af touren er der en markant forskel: Mastodon spiller i stedet for In Flames. Mastodon står pænt stille på scenen, men leverer tight, avanceret metal, hvor især ”Blood and Thunder” storhitter på denne udgivelse.

Children of Bodom har fået to sange med. Tunge ”Angels Don’t Kill”, der var bandets bedste træffer i Malmø, er den ene, og det nummer svinerykker også her.

Lamb of God, der druknede i elendig lyd i Malmø kan høres klart og tydeligt her, men er desværre kun repræsenteret ved et enkelt nummer, ”Vigil”.


Slayer, fuckin’ Slayer!

Allerede inden dvd’en når til hovednavnet - arrangørerne i Slayer - er det klart, at "Unholy Alliance" så sandelig har været en turné, det var værd atfå foreviget på dvd.

Slayer har lagt ti sange på denne dvd. Lidt nyt, men så sandelig også en god portion ”gammelt”. En god blanding og gode billeder med masser af close-ups. Også af hr. Dave Lombardo, som man jo ellers ikke ser meget til, når man står blandt publikum.

Som i Malmø, ses de store omvendte kors opbygget af Marshall-kabinetter og de stemningsfulde billeder, der kørte på lærredet bag bandet. Her så man bombefly og meget andet krigsrelateret.

Kan man lide at se live-shows hjemme i sofaen, ja så er det en rigtigt god udgivelse, men søger man mere end det, for at blive oplyst om sine yndlingsbands, så er det vigtigt at der er mere end det.

Inden hvert bands sange vises, er der et kort interview med bandet. Desværre er lyden her lidt uskarp, og det kan være svært helt at fange, hvad der bliver sagt. Interviews’ne er noget overfladiske, men dykker man ned i bonus-materialet, så er der flere interviews i den sjovere ende. Fx et interview med Kerry King, hvor Alexi Laiho (Children of Bodom, guitar og vokal) sidder ved siden af, og ikke rigtig ved, hvor han skal gøre af sig selv, i ren og skær ydmyghed.

Derudover et klip, hvor brødrene Araya taler om de gamle dage, og et sjovt klip, hvor en af gutterne fra Mastodon interviewer Dave Lombardo på en måde, hvor han leger nervøs journalist med elendige spørgsmål, der kun kan besvares ved ja eller nej.

Endelig er der blevet plads til en mængde fans, der udtaler sig om ”fuckin’ Slayer”. Interessant? Ikke særligt… Men ellers: fuckin’ SLAYER!

Kunstner
Titel
Chapter II: Preaching to the Perverted
Genre
Karakter
3