Diabolic - ”Infinity Through Purification”

Kong Kent taster løs om den nye skive fra amerikanske Diabolic Når dødsmetal stammer fra Tampa i Florida, er det normalt ensbetydende med solid musik af høj kvalitet. Det er jo her Suffocation, Deicide, Death, Obituary, Cannibal Corpse og Morbid Angel alle udsprang fra tilbage i starten af halvfemserne. Diabolic var sent ude, og blev først grundlagt i 1997, og var dermed et af de bands der blev beskyldt for at ”hoppe med på vognen” i den succes som ovennævnte bands grundlagde.

Siden er det blevet til en debut MCD, efterfulgt af fire studieplader, hvoraf ”Infinity Through Purification” er den sidste. Netop ”Infinity…” starter ganske harmløst og springer hovedkulds ud i en ganske solid gang dødsmetal, som vi kender den. Der hvor Diabolic overrasker, er ved deres brug af guitarerne. De er ikke kun tunet ned til blot at spille sammen med bassen, og understøtte den dybe growlende vokal. Guitarerne bliver sgu spillet, og det endda med seriøse soli. Noget man normalt savner i dødsmetal, så allerede her scorer Diabolic lidt points.

Pladen er dog noget uinspireret, og sangene ligner hinanden lidt for meget. Jovist er Diabolic teknisk ganske gode, men når ikke melodierne er der, mister man overblikket i løbet af pladen, og det hele løber ud i sandet. De dybe toner, de fede guitarer og de gode soli holder niveauet en anelse oppe, men det alene bærer ikke nok til at holde pladen op som en fuldfed oplevelse. Diabolic skuffer en anelse med ”Infinity Through Purification”, om end der er enkelte lyspunkter i skiven: De soli er altså gode!!

Kunstner
Titel
Infinity Through Purification
Distributør
Karakter
2