Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Azzzzzzzzzz Dzzzzzzzzzz

Populær
Updated
Azzzzzzzzzz Dzzzzzzzzzz

Bullet er fra Sverige - og er som den svenske ret kjöttbullar och potatismos en velnærende omgang, om end ikke nogen stor kulinarisk oplevelse.

Kunstner
Titel
Full Pull
Distributør
Trackliste
1. Midnight Oil
2. Full Pull
3. Running Away
4. All Fired Up
5. Rolling Home
6. In The Heat
7. High On The Hog
8. Rush Hour
9. Freeriding
10. Gutterview
11. Warriors

Karakter
2

Bullet spiller en omgang traditionel heavy metal, der ikke er inspireret af, men kopieret fra AC/DC og Accept. Og det er ikke anmelderens subjektive afgørelse, men et faktum, der underbygges af bandets nye pladeselskab Nuclear Blast, der i reklamematerialet for det aktuelle album med den mundrette titel 'Full Pull' angiver, at der her er tale om "Real Catchy Refrains with the flair of AC/DC and Accept".

Nu er undertegnede (desværre) så gammel i gårde, at jeg husker og er indehaver af et album med et tysk band fra starten af 80'erne, som også hed Bullet og som også lød som en blanding af netop AC/DC og Accept. Nu skal dette genre- og navnesammenfald dog ikke automatisk lægges Bullet til last.

Imidlertid må det konkluderes, at det nye album med svenske Bullet ikke byder på nogen som helst kunstnerisk eller musikalsk nyskabelse inden for metalgenren.

Dermed ikke være sagt, at Bullet ikke kan opretholde en fin karriere inden for underholdningsbranchen. For som sovs og kartofler eller kjötbullar och potaismos er der til stadighed et behov for solid musikalsk husmandskost til at mætte den værste musikalske sult. Og som hos de fleste andre svenske bands er der ikke noget at udsætte på det håndværksmæssige niveau eller den faktiske udførelse.

Hvis man var arrangør af et rockertræf i Södermalme eller et rock cruise mellem Stockholm og Helsinki, så ville det formodentlig være forbundet med et betydeligt besvær af få AC/DC engageret, og der ville Bullet være et oplagt band at hyre. For på trods af bandets begrænsede kreaktive potentiale, så synes det at være et overordentligt godt lydtapet til at drikke litervis af fadøl til, og i det hele taget at have en rigtig fest til.

Det kan dog undre lidt, at et selskab som Nuclear Blast finder, at der skulle være en så stor salgsmæssig forventning til bandet, at det skulle give en kontrakt.

For når vi kan få AC/DC og Accept på på cd, download, streaming mv., så synes der altså kun at være et minimalt behov for også at få Bullet.