Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Blandet jubilæumsbuffet

Populær
Updated
Blandet jubilæumsbuffet

I år er det 40 år siden Deep Purples mesterværk 'Machine Head' blev udgivet. Det har givet pladeselskabet Eagle Rock Entertainment anledning til at udgive et tributealbum i anledningen af jubilæummet.

Titel
Re-Machined - A tribute to Deep Purple's Machine Head
Distributør
Trackliste
1. 'Smoke on the Water' - Carlos Santana, Jacoby Shaddix
2. 'Highway Star' - Chickenfoot
3. 'Maybe I'm a Leo' - Glenn Hughes, Chad Smith
4. 'Pictures of Home' - Black Label Society
5. 'Never Before' - Kings of Chaos (Joe Elliot, Steve Stevens, Duff McKagan, Matt Sorum)
6. 'Smoke on the Water' - The Flaming Lips
7. 'Lazy' - Jimmy Barnes, Joe Bonamassa
8. 'Space Truckin'' - Iron Maiden
9. 'When a Blind Man Cries' - Metallica
Bonus Track
10. 'Highway Star' - Glenn Hughes, Steve Vai, Chad Smith
Karakter
3

I modsætning til så mange andre tributealbum er det på denne udgivelse i altovervejende grad store, velrenommerede kunstnere, der stiller op.

Albummet lægger ud med 'Smoke on the Water' med Carlos Santana med Jacoby Shaddix fra Papa Roach på sang. På den måde lægger albummet godt fra start. Santana leverer forventeligt et solidt stykke guitararbejde, og selv om Shaddix lyder en smule uengageret er det en udmærket om end ikke revolutionerende udgave at det gamle hit.

Chickenfoot fortsætter med en liveudgave a 'Highway Star'. Som vanligt råber Sammy Hagar sig igennem nummeret, der leveres stilsikkert med blændende guitararbejde fra Joe Satriani. I sagens natur er der ikke keyboard på sangen, og det savnes.

Bedre bliver det på 'Maybe I’m a Leo', hvor Chad Smith fra Chickenfoot endnu en gang sidder bag trommerne, denne gang som opbakning til Glenn Hughes. Glenn Hughes leverer som sædvanligt en flot vokal og får funket sangen lidt op i forhold til originalen, uden at det skader helhedsindtrykket.

Black Label Society får til gengæld ikke helt landet 'Pictures of Home'. Zakk Wylde lyder uengageret, og der kommer aldrig rigtig det helt store ud af anstrengelserne.

Det samme kan faktisk siges om næste sang 'Never Before' med Kings of Chaos, som består af Joe Elliot fra Def Leppard, Steve Stevens (Billy Idol m.fl.), Duff McKagan og Matt Sorum (Guns N’ Roses m.fl.) Musikalsk er der sådan set ikke noget at klage over. Det svinger som det skal, men Joe Elliot passer bare slet ikke til sangen.

Helt galt går det i næste sang – endnu en udgave af 'Smoke on the Water', der denne gang bliver udsat for Flaming Lips. Det er ikke nogen god idé at putte den på albummet. Man vil sikkert vise, at sangen kan tåle både det ene og det andet, men det er givet, at de potentielle købere, der kan lide de andre kunstnere på albummet, vil hade denne version. Sangen leveres her i en elektronisk udgave, hvor vokalen består i oplæsning med telefonlyd i den ene kanal. Det er ikke godt.

Heldigvis bliver det straks herefter meget, meget bedre. Joe Bonamassa på guitar og Jimmy Barnes på vokal giver en flot, flot udgave af 'Lazy'. De får afleveret en personlig udgave uden at det på nogen måde sætter den mindste plet på originalen. Det er nok den bedste fortolkning på hele den tribute-skive.

Iron Maiden følger efter med 'Space Truckin”' De gør det ok, men lader mig alligevel lidt skuffet. Jeg havde regnet med, at de med de 3 guitarister kunne have fået endnu mere ud af netop den sang. Men det var nok bare forventningerne, der var for høje.

Metallica giver deres version af den smukke sang 'When a Blind Man Cries'. De giver ikke rigtigt sangen den særlige Metallica-behandling. Der er tale om en meget følsom fortolkning, hvor det først er i det sidste minut af sangen, at de giver sig til kende med deres let genkendelige guitarlyd og vokal.

Som bonussang er der så endnu en udgave af 'Highway Star'. Denne gang er det Glenn Hughes, Steve Vai og Chad Smith, der tager sangen under behandling. Og man må sige, at albummet slutter på et højt niveau – eminent spillet og sunget.

Alt i alt er albummet et udmærket tributealbum. Men det er nok tvivlsomt, hvor ofte man vil hive det frem til afspilning.