Bølleblack

Populær
Bølleblack

Whiskey Ritual fik primært Devilutions opmærksomhed på grund af navnet, men det fortryder redaktionen ikke, og italienerne var da også en vigtig del af årets julefrokost.

Titel
Blow with the Devil
Dato
27-11-2015
Trackliste
1. Blow with the Devil
2. My Funeral
3. Too Drunk for love
4. Satanic Kommando
5. Speed & Chicks
6. A.B.I.T.C.H.
7. Mephistopolis
8. Nekro Street Gang
9. Henry Rollins
10. Tank of Intolerance
Forfatter
Karakter
3

Der er meget overraskende ved det band, som gemmer sig bag navnet Whiskey Ritual. Hvem havde gættet, at de spillede rock'n'rollet black metal? Og hvem havde gættet, at dette mere end udmærkede band kom fra Italien? Landet, der som oftest rammer forbi, når det gælder metal i al almindelighed.

Kvintettens ’Blow with the Devil’ er deres tredje fuldlængde, og den rummer ikke megen eftertanke, men en charmerende bøllet omgang, hvor titler som ’Satanic Commando’ og ’Speed & Chicks’ siger meget om det litterære niveau, og også fortæller at det hele ikke skal tages så seriøst – hvis man skulle være i tvivl trods bandnavnet.

Men det kan ærgre, at Whiskey Ritual har deres bedste stunder, når de går fra punkede downstrokes og finder de mere atmosfæriske riffs frem, for italienerne har ret god fornemmelse for at opbygge stemninger, uden at det bliver for højtideligt. Det kniber mere med de helt simple ideer, som kræver en catchyness, der ikke er tilstede hele albummet igennem.

Det efterlader et indtryk af en stærkt energisk og underholdende plade, som har så rigeligt med fængende one-liners i omkvæd, men ikke nok af de der guitarstykker, der i infernalsk midttempo skal flå det storladne i stykker og komplementere den let useriøse del af lydbilledet.