Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sorgbearbejdelse i særklasse

Populær
Updated
Sorgbearbejdelse i særklasse

Canadiske Cancer Bats bearbejder sorgen over døde venner med en plade, der sprudler af spilleglæde.

Kunstner
Titel
Searching for Zero
Dato
10-03-2015
Genre
Trackliste
01. Satellites
02. True Zero
03. Arsenic In The Year Of The Snake
04. Beelzebub
05. Devil’s Blood
06. Cursed With A Conscience
07. All Hail
08. Buds
09. Dusted
10. No More Bullshit


Karakter
5

Cancer Bats har været i gang i små 10 år, og canadierne har mellem forrige plade og denne været været igennem et par hårde år, hvor de har måttet sige alt for tidligt farvel til en række musikervenner, blandt andet Gwars Dave Brockie. Men hverken til deres formidable koncert i Pumpehuset for små to uger siden eller på nærværende 'Searching for Zero' viser bandet nogen tegn på hverken livslede, landevejstræthed eller indgroet rutine i studiet.   

Sorgbearbejdelse i mesterklasse

Tværtimod sprudler Searching for Zero af energi og vitalitet. En stor portion af albummets numre bæres hjem af mindeværdige hooks, som bliver hængende og dukker op alle vegne efterfølgende; på cykelturen, i køen, på lokummet ...

For eksempel 'True Zero' – en forfriskende lille knaldperle, som forener sludgy tyngde og vital punkenergi med et næsten hymneagtigt hook.

Liv og død er, som følge af bandets tab af gode venner, helt centrale temaer på pladen, og her er heldigvis tale om lyrisk og musikalsk sorgarbejde i mesterklasse. For eksempel på den slæbende tunge og dystre 'Beelzebub', hvor Cormiers næsten talte versstykke leder op til et storladent melodisk refræn: "I'm just as scared of this too/ As terrified as you/ We're in this you and I."   

Indfanger en sprudlende vildskab

Som nævnt er bandet en enorm fornøjelse på scenen, men også på plade har producer Ross Robinson formået at indfange bandets sprudlende energi. Forsanger Liam Cormier er en vildbasse, som formår at variere sin vokal, så det aldrig bliver ensformigt, men tværtimod en mangfoldig oplevelse, hvor der bliver plads til rocket melodi (som han kan levere live...), thrashy gøen og bidskt bjæffende punkvokal.  

De rendyrkede punkskæringer går rent igennem, 'The Devil's Blood' er 2.30 minutter lang og er et sandt bombardement med det letforståelige budskab, at der er en "world on fire!"

Hyldest til både Gwar og Black Sabbath

Der er også blevet plads til en lynende hurtig 90 sekunders hyldest til Gwars Dave Brockie, som døde alt for tidligt sidste år, og som vi alle bliver mindet om at huske med endnu et simpelt omkvæd, hvor selv den største simpleton kan være med – der skal bare skriges "All Hail Oderus!"

Når Cancer Bats letter på speederen og graver Black Sabbath-inspirationerne frem, er det heller ikke værst. 'Buds' lyder som en opdateret version af ikonerne, både i nummerets guitar- og vokalarbejde.

Så. Nu har du også læst rigeligt. Kan du komme af sted til det digitale eller analoge slaraffenland og hive Cancer Bats ned fra hylden!

     

Menu