Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det bliver stadig et nej!

Populær
Updated
Det bliver stadig et nej!
Det bliver stadig et nej!
Det bliver stadig et nej!
Det bliver stadig et nej!
Det bliver stadig et nej!

Kunstner
Titel
Break the Silence
Dato
26-09-2011
Distributør
Trackliste
If I Die In Battle
The Seller of Souls
Primo Victoria
Dangers in my Head
Black Wings of Hate
Bed of Nails
Spelled in Waters
Neuer Wind
The Higher Flight
Master of the Wind
Forfatter
Karakter
0

Van Canto insisterer stadig på, at man godt kan nynne sig gennem en metalplade, og anmelder Molin insisterer stadig på det modsatte.

"Solen beskriver en bane rundt om Jorden", sagde Paven. "Nej," sagde Galileo Galilei: "Det er ganske omvendt. Jorden bevæger sig om Solen, der ved Guds grød ej er flad som en pandekage, men omtrent kuglerund."

Men Paven havde en kirke og Guds myndighed i ryggen, og derfor fik han lov til at have ret i 1633 og lang tid efter, og sådan kan det gå med nye tiltag. Det tager tid, før de vinder bred accept, og den katolske kirke anerkendte da også Galileis lære sølle 359 år senere.

Og af det kan man lære, at man ikke hovedløst skal forkaste nye visioner og nye tanker. Sådan bør man også gå til ny musik – med åbent sind og uden at lade sig styre af forudfattede holdninger.

En umulig opgave


Men Van Canto er bare et af de bands, der gør det så helvedes svært at troppe op med den indstilling!

Denne anmelders skrivelse om Van Cantos forrige udgivelse 'Tribe of Force' var en lang hovedrysten, og 2011s a capella-skive 'Break the Silence' fortsætter rædselshistorien.

De seks tyskere har valgt en ganske anderledes og selvfølgelig også modig tilgang til heavy, og akkompagneret af trommer fører de sig omtrent udelukkende frem med vokalpræstationer i noget der minder om ægte preusser power metal. Det vil sige: alle riffs bliver nynnet, brummet, sunget, brølet og igen brummet. De er endda rigtigt gode til det – synger godt, spiller godt og kan komponere musik overbevisende.

Vedholdende idioti


Men ved Dio og Gary Moores grav! Det giver ingen mening. Ja, idéen er ny, men den er eddersagorasme også dårlig – endda dybt idiotisk. Den forrige plade var som nævnt også idiotisk, og trods fremgang og bedre sange, er det altså stadig idiotisk!

Det kan godt være det er både anderledes og nytænkende, og at denne anmelder som en anden pave en dag må æde sine hellige kameler, men det ændrer ikke ved, at anmelderen absolut ikke ser nogen som helst grund til at lave a capella-metal.