Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Devins atmosfæriske genialiteter

Populær
Updated
Devins atmosfæriske genialiteter
Devins atmosfæriske genialiteter

Nye jagtmarker afprøves af Devin Townsend på 'Ghost', der udgør lige præcis en fjerdedel en af multimusikerens seneste store projekt.

Titel
Ghost
Distributør
Trackliste
1. Fly (04:16)
2. Heart Baby (05:57)
3. Feather (11:32)
4. Kawaii (02:54)
5. Ghost (06:26)
6. Blackberry (04:55)
7. Monsoon (04:39)
8. Dark Matters (01:59)
9. Texada (09:33)
10. Seams (04:06)
11. Infinite Ocean (08:03)
12. As You Were (08:47)
Forfatter
Karakter
5

'Ghost' er tredje eller fjerde del af Devin Townsends kvartet af plader, der indledtes med 'Ki' i 2009, blev efterfulgt af 'Addicted!' og på samme dag kommer altså 'Ghost' og 'Deconstruction', hvor sidstnævnte er anmeldt separat andet sted på sitet.

Af de to forgængere i serien lægger 'Ghost' sig mest op af 'Ki', men hvor den skive rummede en del dystre og ret brutale elementer, er der her tale om rendyrket skønhed ikke langt fra new age – dog er der ikke kun tale om lange stemninger, men også deciderede sange.

Fyldigt billede


Det involverer store mængder keyboardflader, der får lov til at klinge i uendeligheder, og som understøtter mere melodiske guitarriffs og den nødvendige progression i opbygningen, der  sikrer at det kompositionerne ikke reduceres til baggrundsstøj, men får deres eget liv.

Devin Townsend har, til trods for de store atmosfæriske ambitioner, dog ikke mistet sit flair for at få det til både at svinge og fænge, og han leverer på numre som 'Fly' og 'Feather' aldeles storslåede sange, som rummer de lækre melodier og også viser nye mere melankolske sider af mandens talent. Det giver også plads til en udnyttelse af hans altid farverige vokal, selvom han selvfølgelig undgår de upassende, men ellers mesterlige skrig og brøl, der også er en del af repertoiret.

Endnu en udfordring


De fans, der dyrker Devin, grundet årene med brutalitetskongerne Strapping Young Lad, bliver sat på en prøve af 'Ghost', der fortrinsvist trækker på fortidens soloprojekter, men så forefindes der heldigvis en ganske anden udgave af samme mands sind på 'Deconstruction'.