Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En (døds)rotte blandt mange

Populær
Updated
En (døds)rotte blandt mange

Brutaliteten er i front hos svenske As You Drown, som er klar med sit andet album på Metal Blade, og som første gang står menuen på dødsmetal.

Kunstner
Titel
Rat King
Dato
10-10-2011
Distributør
Trackliste
01. Conqueror
02. Slaves To The Kingdom Of Fear
03. You Should Be Paranoid
04. Rabid Wolves In Sheep's Clothing
05. Your Loyal Betrayer
06. The Coming
07. The Nothing
08. Bleeding Structure
09. Cleansing Hands
Karakter
3

Svenskerne kan et eller andet med dødsmetal hvad end det er brutalt og teknisk som hos Anata og Spawn of Possession eller i den mere melodiske boldgade, hvor Dark Tranquillity og In Flames længe regerede.

Skeles der ikke til andre bands på den gren, som As You Drown er kravlet ud på, så det svært ikke at elske den nådesløse musik, som båder smadrer, groover og formår at sætte en fed stemning i gang. Men i den hårde konkurrence - ikke mindst i hjemlandet alene - så ender resultatet sikkert lidt kedeligt ud i forhold til, hvad kvintetten nok havde håbet på. For identiteten savnes ligeså meget som de sange, som lige skulle hive skiven op til noget, der lå betragteligt over gennemsnittet.

Det er ganske velspillet og tight, hvilket især er vigtigt for det ganske fede staccato-angreb i 'You Should Be Paranoid', som i øvrigt leder over i et af bandets andre varemærke: akkordforløb, hvor de "tynde" strenge også får lov at blive slået an. Og så lander lyden ikke så langt fra Behemoths måde at skrue stemningsfuld og ond musik sammen på.

Faktisk lyder As You Drown også lidt dansk sine steder. Det er det det desværre hedengangne Exmortem og det bands 'Nihilistic Contentment', der tænkes på. Men danskernes skive har bare flere vellykkede riffs og dermed større mening med brutaliteten.

'Rat King' byder på fin musik over ni sange, som sikkert ikke vil få en dødsmetalfan til trykke på "næste" i en god, blandet dødsmetal-playlist. Det vil nok heller ikke give anledning til, at kæben tabes og bandnavnet noteres i begejstring efterfulgt af et hurtigt smut ned i den lokale biks for et ejerskab af musikken på 12 centimeter polycarbonat.

Det i teksten ovenfor nævnte nummer, 'You Should Be Paranoid' kan høres herunder: