Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fejlplaceret sangerinde

Populær
Updated
Fejlplaceret sangerinde

Whyzdom har styr på musikken og vokalen, men sammenhængskraften er ikke til stede.

Kunstner
Titel
Blind?
Trackliste
1. The Lighthouse
2. Dancing With Lucifer
3. Cassandra’s Mirror
4. On the Road to Babylon
5. Paper Princess
6. The Spider
7. The Wolves
8. Venom and Frustration
9. Lonely Roads
10. The Foreseer
11. Cathedral of the Damned
Forfatter
Karakter
2

Franske Whyzdom (særpræget stavning i øvrigt) er et lidt irriterende bekendtskab, forstået på den måde, at de ikke formår at få noget nær det optimale ud af rigtig mange gode elementer. Og det hele bunder i sangerinden Elvyne Lorient i front for det storpompøse gotisk-powermetalliske-progressive ensemble.

Whyzdom kaster nemlig fede riffs i grams, dyrker masser af smukke stemninger, bruger keyboards på den helt rigtige måde og formår midt i de flotte klangflader at være onde, dæmoniske og altså mikse det det forbilledligt. Hvis altså ikke det lige havde været for vokalen.

Udebanevokalist

Hun synger sådan set hamrende godt, har en rar stemme og kan sit tekniske kram. Hun har bare ikke noget at gøre i Whyzdom. Det er malplaceret som ballet i en ishockeykamp, men desværre ikke sådan, at den hårde side her kan trække sig sejrrigt ud af slaget - begge parter taber på dette. Elvyne Lorient fremstår som en snerrende, forpustet og krampagtig skrigeballon, mens det resterende band må se de gode ideer blive revet midt over og ethvert hårdtoparbejdet klimaks forsvinder i stumper og stykker, når vers og omkvæd på stribe indledes og nedlægges.

Man ærgrer sig, og undrer sig over, at dette tilsyneladende er meningen med galskaben.