Fint og kedeligt

Populær
Fint og kedeligt

Det lyder fint og flot, men det multinationale band Illuminatus ender som et let kedeligt rock- og metalopkog på Tool.

Kunstner
Titel
Glasnost
Dato
28-03-2011
Distributør
Trackliste
1. Glasnost 3:10
2. Murdocracy 5:19
3. Division 4:58
4. Reconnect 4:20
5. Cave In 5:58
6. Keep Calm And Carry On 3:12
7. You'll Never Know What This Means 5:23
8. Red 6:39
9. Gosling 2:44
10. Clarity 6:08
11. Wolves! 4:05
Karakter
2

Illuminatus består af en spanier, en tysker, en italiener og en englænder. Denne lidt specielle sammensætning har givet bandet et eget og genkendeligt udtryk, selvom der i dette udtryk gemmer sig hints af mange andre - og måske mere spændende - bands.

For at få det fulde udbytte af gruppen, så handler det om virkelig at blive ramt af musikken og evne at leve sig ind i den. For selvom bandet nævner "razor-sharp" dynamik og "no-nonsens" melodisk sangskrivning, så befinder meget af musikken sig i en slags drømmeland.

Måske er det når vokalen er rå, let skinger og i retning af den mest bistre af vokalerne i Linkin Park, at denne anmelder står af? Denne stil fænger slet ikke nok og ødelægger lidt de store lydflader, som bandet rigtignok har ret i, er tilstede i musikken.

Guitarerne lugter tit af post-metal genren, mens det udmærkede basarbejde sammen med nogle andre detaljer leder tankerne hen på Tool. Efterabere er Illuminatus på ingen måde, for de går ikke "all in" på Tool, men har også sekvenser som lyder lidt hen af de svenske mørkemestre i Katatonia.

Det burde faktisk være rigtigt godt, men samlet ender det lidt kedeligt, og det materiale, som man godt kan fornemme er veludført og gennemtænkt, falder tomt til jorden. Måske fordi det netop føles gennemtænkt? Skal den dystre melankoli leve og påvirke lytteren, så er det 100 % vigtigt at det kommer så naturligt, som natten runder dagen af. Det bliver simpelthen lidt gymnasieagtigt med noget følsom rock, der lige får en på skallen i enkelte partier, så man også kan gå lidt med på metal-vognen.