Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Forstærket metal

Populær
Updated
Forstærket metal

Enforcers sjette udspil er et befriende umoderne solo- og riff-orgie og en decideret charmerende hitparade blottet for originalitet.

Kunstner
Titel
From Beyond
Dato
02-03-2015
Trackliste
1. Destroyer
2. Undying Evil
3. From Beyond
4. One With Fire
5. Below The Slumber
6. Hungry They Will Come
7. The Banshee
8. Farewell
9. Hell Will Follow
10. Mask Of Red Death
Forfatter
Karakter
4

Sveriges Enforcer går tydeligvis efter at blæse lytteren omkuld med deres retro-metal, der er lige dele forbandet melodisk og hæsblæsende guitaropvisning, og yderst sjældent er det muligt at trække vejret, før nye riffs eller soli flænser lydbilledet.

Alligevel formår svensken at balancere på en knivskarp kant mellem at være overlæssede og afbalancerede i sangskrivningen, og præcis derfor fungerer det. I et nummer som ’Banshee’ er det et ren Judas Priest anno ’Screaming For Vengeance’, der møder hitomkvæd, som sætter sig fast, hvorimod det instrumentale ’Hungry They Will Come’ fyldes af både harmoniguitarer, strengedueller og rigeligt med lir, men er stadig centreret omkring den gode melodi og måske en anelse trækkende på Maidens ’Transylvania’.

Men også indledningen ’Destroyer’ er hidsig, pågående og insisterer på at angribe fra første sekund med en bredside, som følges op med højtempobaskeren ’Undying Evil’, før titelnummeret får lov til at bryde op med stemning og episke galoprytmer – tilpas doseret, dynamisk og med et fedt omkvæd.

Efterfølgeren ’One With Fire’ udskiller lignende energi og lægger sig i rækken af numre, som hver for sig er fremragende hymner, men som også understreger bandets eneste problem – det allersidste skarpe bid af intens hidsighed udebliver. De har ikke et udtryk, der kalder på had, men bare en lillebitte anelse vrede ville klæde dem.  

Enforcer er dog stadig imponerende stærke, når det kommer til det umiddelbare, det fængende, og så kan de hylde deres helte uden at virke det mindste som kopister – de er firserbandet, du overså, fordi de var rejst til i dag.