Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Velskabt progressivitet

Populær
Updated
Velskabt progressivitet

Delvist danske Pyramaze har fået ny sanger og brugt lang tid på at nå frem til en fremragende fjerde skive.

Kunstner
Titel
Disciples of the Sun
Dato
22-05-2015
Trackliste
1. We Are the Ocean
2. The Battle of Paridas
3. Disciples of the Sun
4. Back for More
5. Genetic Process
6. Fearless
7. Perfectly Imperfect
8. Unveil
9. Hope Springs Eternal
10. Exposure
11. When Black Turns to White
12. Photograph
Forfatter
Karakter
4

Syv år og to udskiftninger er passeret, siden Pyramaze udgav ’Immortal’, som havde den tidligere Iced Earth-forsanger Matt Barlow på vokal. Han er skiftet ud med norske Terje Haroy, og det er en markant forbedring til et i forvejen dygtigt band, som på ’Disciples of the Sun’ får mange ting til at gå op i en højere enhed.

Den progressive kvartets kun fjerde udgivelse er et orgie af storladne melodier, episke soloer og et formidabelt symfonisk udtryk, hvis lige man sjældent hører på de hjemlige breddegrader. Her er umådeligt højt til loftet, når det kommer til at skrive fængende stykker, men også plads til at smide grumme og beskidte riffs ind i sangskrivningen.

Derfor får keyboardet også masser af plads. Helt fra den majestætiske intro ’We Are the Ocean’, til ’Battle of Paridas’ og ’Genetic Process’ og i det flotte titelnummer – tangenterne står bag både melodi, strygere, små frække riffs og et stærkt klaverspil og er en totalt uundværlig del af det samlede billede i Pyramaze, uden at det på noget tidspunkt tager en ubehagelig overhånd.

Samtidig er der ingen frygt for at spille simpelt, som i ’Unveil’ eller det buldrende og storslåede ’Back for More’, der har enkle guitarriffs og buldrende trommer i en bærende funktion. Det hektiske ’Fearless’ har endda begge dele, både stride guitarer og de små indsatser af keyboard til at understrege og forstærke et stort lydbillede. En meget stærk kombination som i den grad bindes sammen af sanger Terje Harovs vokal – han går ubesværet op i det lyse, men har også en råhed, som man kan mangle i diskante og skingre stemmer.

Pyramaze har godt nok været længe undervejs, men tålmodigheden lønner sig for både band og fans, der kan glæde sig over et varieret og velskabt album fyldt med stærke sange, masser af metal, masser af melodi og en forkærlighed for ikke at gå den lette vej mod målet.