Genbrug af den fede grundidé

Genbrug af den fede grundidé

Pladeselskabet skriver "for fans af Fear Factory og Linkin Park", men fans af disse to bands kan godt blive lidt skuffede, for det er ikke et perfekt mix.

Titel
Vigilance
Dato
14-09-2009
Distributør
Trackliste
01. Afterlife
02. Through My Eyes
03. The Beginning Of The End
04. United We Stand
05. Beyond Recognition
06. Another Source Of Light
07. Hate Machine
08. Severed
09. Lost
10. Revision
11. In Repair
12. Escape From Reality
13. To Remember
Karakter
3

Det faktisk kun forsangen og bandstifter Jon Howard, der er tilbage i Threat Signal siden den meget roste debut ”Under Reprisal”. Derfor kunne en fan måske frygtem at der automatisk var sket store ændringer med den musikstil, der gav canadierne så meget opmærksomhed, men ved første lyt er det kun en mere kompakt produktion og bedre vokalarbejde, der udgør forskellene.

Bandet gik på debuten under ”melodisk dødsmetal” med en teknisk finesse og så en sjat ren sang. Det gør sig stadig gældende, men Jon har også indarbejdet nogle vokalarrangementer og instrumentale elementer, der lugter langt væk af Linkin Park. Ja, det lugter! Al respekt for Linkin Park og deres succes, men Threat Signal kan lave fede guitarriffs med masser af krøl på og teknisk lir på trommerne. Der er melodi nok i guitar og vokal som de er til at holde inspirationsgrundlaget til en art Fear Factory blandet med de svenske traditioner, så de steder hvor det kammer over, havde ikke været nødvendige for at skabe melodisk pondus.

Jon synger faktisk meget lig vokalarbejdet – ikke det rappede – i Linkin Park, og det er synd han prøver at gå den vej, for han udviser utroligt meget talent i resten. Ja selv produktionen har han stået for, og den er lige i skabet.

Der er helt klart blevet gået efter at kunne levere hitmateriale, men nogle steder er det bare for krampagtigt og wanne-be-something-else end bandet faktisk har troværdighed til. Fx ”Another Source of Life”, som bandet skulle have ladet andre om at finpudse til radiovenlighed. En stor del af musikken minder faktisk lidt om en hårdere variant af et andet af pladeselskabets darlinge – nemlig svenske Sonic Syndicate. Heldigvis har Threat Signal stadig mere metallisk bid i mange riffs og der, hvor vokalen holdes grum.

Tæller man riffs og detaljer op, så er det samlede antal af superfede ting rigt repræsenteret på listen, men på mystisk vis ender albummet alligevel efter mange lyt kun med en 4-5 memorable sange ud af det samlede antal på 13. Og det skyldes nok at de fede sekvenser indgår i den grundlæggende idé for alle sange, og dermed er slutresultatet, at det altså bliver lidt trivielt i længden.

Tjek videoen til 'Through My Eyes' herunder: