Gennemført kopi

Gennemført kopi

Thulcandra er det bedste Dissection ripoff-band, som findes, og de gør det så godt, at man næsten tilgiver dem den totale mangel på opfindsomhed.

Kunstner
Titel
Under a Frozen Sun
Dato
03-10-2011
Distributør
Karakter
4

Et hurtigt kig på coveret og en genkendelse af lyden og bandnavnet, og fluks kommer tanken "hvorfor en genudgivelse af dén skive allerede?". Men det er ikke en genudgivelse, og coveret er ikke eksakt magen til, selvom farvevalg og stil vist ikke er ændret et hak:


Motivet og logoet er rykket lidt og den blå farve er ændret lidt, men er det ikke nærmest samme cover?


Så følelsen af at skulle til at skrive en gentagelse af en tidligere anmeldelse dukker op, for Thulcandra har stadig sat Dissections 'The Somberlain' højt på en piedestal. Og Thulcandra er dygtige til at spille og skrive fede sange - det skal ikke benægtes, selvom man kan blive i tvivl om hvorvidt, det er covernumre, hvis man ikke lige har førnævnte svenske klassiker frisk i hukommelsen.

Er man slet ikke bekendt med hedengangne Dissection, så bør det nok nævnes, at både Thulcandra og Dissection gør sig i den melodiske black metal i grænselandet til melodød. Meget stemningsfuldt og med fede melodiske riffs og leads, som alle besidder den her specielle kolde stemning. Af og til er der en akustisk guitar, som er stærkt medvirkende til den her kolde, mørke stemning. Vokalen er rå og raspende og evner at gøre det lidt catchy.

Det er stærkt, og har man plads til flere eksemplarer af 'The Somberlain' i samlingen, så er 'Under a Frozen Sun' et perfekt bud, som fint kan forlænge fornøjelsen, når skiven ringer ud, og man har brug for mere af den svenske genialitet. For tyskerne kan åbenbart også, og 'Under a Frozen Sun' er lige en knivspids skarpere end forgængeren, så det er nu, der skal handles.

Åbningstracket fra skiven kan høres herunder: