God, oppisket stemning

Populær
God, oppisket stemning

Når Lancer holder et hidsigt tempo, gør de på deres tredje fuldlængde en god figur som power metal-band

Kunstner
Titel
Majesty
Dato
13-01-2017
Trackliste
1. Dead Raising Towers”
2. Future Millennia
3. Mastery
4. Victims Of The Nile
5. Iscariot
6. Follow Azrael
7. Freedom Eaters
8. World Unknown
9. Widowmaker
10. Envy Of The Gods
11. The Wolf And The Kraken
Forfatter
Karakter
3

Det er tredje udgivelse for svenske Lancer, som på ’Majesty’ spiller en solid omgang power metal, hvor vægten er på højstemte melodier, højt tempo og en skinger vokal. Tænk Helloween med Michael Kiske i front omkring 1988, og man er ret tæt på at have beskrevet Lancer præcist – dog uden at lyde som en billig kopi, selvom bandet gør alt, præcis som man kan forvente inden for genren.

Til trods for at dele udtryk med netop et band som Helloween, der jo om nogen har defineret genren, så har Lancer lige tilpas med stærke sange og originale ideer til at kunne skille sig ud. ’Future Millennia’ og titelnummeret er eksempler på, hvordan man sagtens kan balancere mellem at spille en opera på speed og stadig have kant, som et metalband – fordi der bogstaveligt talt piskes en stemning op, og guitarerne ikke kun rives gennem hæsblæsende soloer, men også flænser et par potente, thrashede riff af.

Det er lidt sværere at kapere, når Lancer går episk på ’Victims of the Nile’ – et par vrisne guitarer i omkvædet kan ikke opbløde det let fesne ballade-vers. Simpelthen fordi melodierne slet ikke er stærke nok til en omgang i fællessangs-manegen. Det har de lidt mere held i med ’World Unknown’, hvor en vis intimitet indfinder sig, uden dog at være særligt ophidsende.  Det er simpelthen unødvendigt.

Så får svenskerne langt mere ud af at buldre frem med lansen forrest på de mægtige ’Iscariot’ og ’Freedom Eaters’. Her er ikke plads til eftertanke – kun hidsige skift i tempo og en glas- og nosse-splintrende vokal.  Det er formlen, som fungerer for kvintetten. Og kun den!

Videoen til 'Majesty':