Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Keyboard, gå væk!

Populær
Updated
Keyboard, gå væk!

Var det ikke for en dygtig, men meget uønsket tangentbokser, kunne Winds of Plague bade i positive ord.

Titel
Against the World
Distributør
Forfatter
Karakter
3

Winds of Plague fra Californien spiller en noget særpræget udgave af deathcore, hvor de ved siden af brutale udfoldelser også inddrager ret så symfoniske elementer i deres musik – og denne anmelder må personligt erkende, at det ikke helt er noget som falder i smag. Men derfor kan man selvfølgelig godt forsøge at gå til lyttebøfferne med en vis objektivitet. Nu er læsere i hvert fald advaret om en vis forudindtaget holdning.

Heldigvis kan manden bag ordene her nemlig sagtens forholde sig til det der er ren deathcore, og i den genre befinder Winds of Plague sig fint med hjemmevante bevægelser og finter. De har et aldeles udmærket flair for ørehængende halsbevægelsestiltalende riffs og også for svinsk fængende hooklines i omkvæd og vers, ligesom pestvindene kan finde ud af det der med at være voldsomme med omtanke.

Ud af en forkert tangent

Men de straffer og prygler altså lytteren fuldstændigt med dette selvmord af dimensioner, når alt fornuftigt skal belemres med keyboardsflader, små symfoniske akkordblokke, og endda el-orgel lydende melodier, som alle har det tilfælles, at de på ingen måde er berettiget til at medvirke på 'Against the World' – dumt, dumt, dumt, er det eneste anmelderen vil tilføje, da det i den grad gør en ellers ganske solid skive til et trættende bekendtskab.