Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hop!

Populær
Updated
Hop!
Hop!
Hop!
Hop!
Hop!

The Rock var fyldt med kasketter, stretch-øreringe, tatoveringer og spandevis af sved: der var nemlig atter 'core-arrangement, da "The Mosh Lives"-touren aflagde The Rock visit.

Kunstner
Titel
+ Winds of Plague + War From a Harlots Mouth + Iwrestledabearonce
Spillested
Dato
14-05-2011
Trackliste
Foto 1: War From a Harlots Mouth
foto 2: Emmure
foto 3: Winds of Plague
foto 4: War From a Harlots Mouth
foto 5: iwrestledabearonce
Koncertarrangør
Fotograf
C.V
Karakter
4

The Mosh Lives hed den tour, som lørdag aften havde lagt sin nightliner-bus til kaj ved kantstenen udenfor det københavnske spillested The Rock. Som det så ofte før er set i 'core-genrerne, så var der fuld valuta i forhold til kvantiteten: hele fem bands var på plakaten, og det tilbud forstod en hel del danske og svenske metalfans at tage imod, så koncertstedet emmede af sved og forventning.

Tyske We Set the Sun trak nitten og skulle lægge ud, og det var så tidligt, at det også blev uden dækning fra Devilutions side. I stedet blev det til det vanvittige amerikanske band med det ligeså vanvittige navn, Iwrestledabearonce.

Bestemt et sært musikalsk møde med alt fra deathcore til jazz og noget, der minder om hvalsang fra den lille pige i front. Men på forbløffende vis, så voksede musikken fra kaos til sejt i takt med, at der blev spillet mere og mere på trods af, at bandet ikke ville holde sig længe i et mosh-egnet riff, før der igen kom skæve toner og specielle breaks. Bandet luftede et nyt nummer, som var mere ligetil i sammenligning, og det rykkede rigtig godt - og ikke mindst: det var fængende.

Energisk, men uden at imponere

Next up var War from a Harlots Mouth – det tyske metalcore-band. I princippet leverede bandet et fedt og energisk show, men musikken var desværre temmelig intetsigende og uden de store mindeværdige passager, så her var det en fordel at de mange bands også betød begrænset spilletid til hvert band. Tyskernes insisteren på et godt bastryk betød desværre, at bassen lige var i overkanten og kildede i ørerne på den måde, der er knap så lækker.

Winds of Plague var en lidt federe oplevelse end sidst bandet gæstede The Rock, og det tætpakkede arrangement med Parkway Drive – ligeledes på The Rock (læs om det her). Keyboardet lå mere i baggrunden og de triggede stortrommer lå mere fornuftigt i mixet denne gang, så der blev fint fokus på bandets energiske mix af metal og hardcore. Der blev hoppet og moshet vildt under bandets show - sågar stagedivet, se bare på en video fra aftenen på " target="_blank" title="Winds of Plague">youtube.

Der kunne måske mangle det dér ekstra krydderi, til at hæve det amerikanske bands musik fra mængden - for selvom de er et af få metalcore/deathcore bands som bruger keyboards, hvilket bestemt giver dem et unikt tvist, så er det element i musikken, som skal få folk til at hoppe omkring mindre særegent.

Brutalt meget gang i den

Emmure legede samme leg med publikum som iwrestledabearonce havde gjort: jorden er giftig. Her blev det dog præsenteret som "everybody jump" og så en slagkraftig deathcore med masser af tyngde og energi – specielt fra en storsvedende guitarist ude bag The Rocks famøse søjle foran scenen.

Der kom godt gang i gulvet og en del tog sig en tur på scenen og hoppede begejstrede ud i mængden. En enkelt 'diver tog springet på den side af søjlen, hvor folk ikke stod nær så tæt. Fin stilkarakter for springet, men minus for den umiddelbart meget hårde landing på gulvet. Og det havde nær kostet skribentens – brilleabens – briller, da de blev flået af ved stuntet. Heldigvis blev de fundet af en headbanger, før der blev trampet på dem (tak, jeg skylder dig en bajer! – CV).

Frontmand Frankie må have haft det varmt i sin regnfrakke-lignende overtrøje, men han holdt hovedet koldt og dirigerede køligt band og publikum. Emmure formåede, at holde musikken levende og dynamisk på trods af et overvejende temmelig brutalt udtryk.

iwrestledabearonce: 3
War From a Harlots Mouth: 2
Winds of Plague: 3
Emmure: 4

Se Emmure give den gas i nummeret 'R2 Deepthroat' på The Rock herunder: