Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Finsk sisu i enegang

Updated
marko-hietala_pyre-of-the-black-heart

Marko Hietala fra Nightwish har udgivet sit første egentlige soloalbum, og det er godkendt.

Titel
Pyre of the Black Heart
Dato
24-01-2020
Trackliste
1. Stones 5:15
2. The Voice Of My Father 4:37
3. Star, Sand And Shadow 5:01
4. Dead God's Son 4:42
5. For You 7:11
6. I Am The Way 5:06
7. Runner Of The Railways 3:51
8. Death March For Freedom 5:02
9. I Dream 5:38
10. Truth Shall Set You Free 5:43
Karakter
3

Marko Hietala har været bassist og duetsanger i finske Nightwish igennem de seneste 18 år og har samtidig været travlt beskæftiget med en række sideprojekter og gæsteoptrædende. Men nu er han så klar med sin solodebut i form af albummet ’Pyre of the Black Heart’.

Og så er det alligevel ikke helt rigtigt, for albummet blev faktisk allerede udgivet sidste år i Finland, hvor vokalen var på finsk på albummet med den mundrette titel ’Mustan Sydämen Rovio’. Men med ’Pyre of the Black Heart’ får vi altså syn for sagn om, hvorvidt Hietala kan stå på egne ben. Og dommen er klar, det kan han.

Stilen er knap så symfonisk som hos Nightwish, og der er mere fokus på de episke ballader og på inspirationer fra folkemusikken.

Albummet lægger fornemt ud med ’Stones’, der – som titlen indikerer – er en sang i den tungere ende. Det er en storladen hard rock-sang med krigeromkvæd og keltiske undertoner. Det minder i sin stil lidt om det britiske band Magnum på steroider.

">

Med ’The Voice of My Father’ rammer Hietala mere ned i balladegenren med en sang, der er både stemningsfuld og indfølt.

">

Men gækken slippes også løs ’Pyre of the Black Heart’. Hvilket især sker i sangen ’Runner of the Railways’, hvor en blanding af folk rock/middelalder-metal og glam rock byder på en rigtig lystig banger af en sang.

">

Gode sange – men for mange ballader
Af de øvrige sange på albummet kan fremhæves semi-balladen ’Dead God’s Son’, som med sit storladne omkvæd godt kunne have været en sang i Nightwish-kataloget, ’ Death March for Freedom’, der forenmt blander hard rock og folk, og ’Thruth Shall Set You Free’, som er en ballade med tydelige klassiske inspirationskilder.

Man kan indvende, at ’Pyre of the Black Heart’ hælder lidt for meget til balladesiden. Man kunne måske godt ønske sig, at Hietala viste lidt mere af sin hårdtslående side.

Men overordnet set er det et fint og personligt album, hvor der er meget vellyd at hente. Ikke mindst er ’Pyre of the Black Heart’ nok et album, der ikke vil skuffe mange Nightwish-fans, samtidig med at det måske vil vække behag hos hard rock-fans, som synes, at Nightwish er blevet for meget mainstream.